CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Fulgii de cartofi te ajută să pregătești rețete delicioase, sosuri, garnituri și chiar dulciuri. Iată câteva idei ingenioase.

Adaugă fulgii de cartofi în aluatul de clătite

Pregătește un aluat obișnuit de clătite, dar pune mai mult lapte și mai multă apă minerală decât de obicei. Apoi adaugă fulgi de cartofi pentru a obține consistența obișnuită pentru clătite. Pune zahăr sau sare, în funcție de umplutura pe care o vei folosi la clătite: cele dulci pentru dulcețuri, fructe și ciocolată, cele sărate pentru brânză și carne. Cu fulgii de cartofi vei prepara clătite mult mai gustoase și mai consistente.

Fulgii de cartofi, un truc pentru sosuri gustoase

Când pregătești un sos de brânză sau un sos de roșii pentru friptură și nu ai obținut consistența cremoasă pe care o doreai, adaugă câteva lingurițe de fulgi de cartofi și vor fi mult mai gustoase și catifelate.

Crustă aurie pentru pește

După ce prăjești ușor peștele în tigaie două-trei minute pe fiecare parte, presară fulgi de cartofi amestecați cu sare, piper și puțină făină. Peștele va căpăta o crustă aurie minunată și ușor picantă.

Fulgii de cartofi, excelenți pentru musaca

Când pregătești musaca din carne tocată de pasăre sau de porc, folosește straturi groase de piure din fulgi de cartofi, care se pregătește mult mai rapid decât cel din cartofi curățați și fierți. Astfel, economisești timp.

Adaugă fulgi la chifteluțe

Vei fi surprinsă cât de gustoase ies chifteluțele din carne de porc, dacă adaugi 2 – 3 linguri de fulgi de cartofi înmuiați cu apă sau lapte. Chifteluțele vor fi mai pufoase și mai delicioase.