Substanțele benefice din frunzele de dafin combat diabetul și unele tipuri de cancer, îmbunătățesc imunitatea, reduc cantitatea de colesterol din sânge și sunt un mare ajutor pentru diabetici. Dar, dincolo de proprietățile lor curative, iată cum le mai poți folosi în casă.

Dafinul te scapă de fluturi și gărgărițe

Adaugă frunzele de dafin în pungile cu fasole boabe, cu orez sau cu paste, acolo unde știi că pot apărea fluturi și gărgărițe. Aroma puternică și amăruie a dafinului împiedică insectele să îți atace proviziile de boabe pentru iarnă.

Frunzele de dafin alungă puricii

Pregătește o tinctură concentrată din frunze de dafin și pulverizează soluția în blana câinelui, înainte de a ieși la plimbare. Dafinul ține puricii departe!

Fă inhalații cu dafin când ești răcită

Pune la infuzat câteva frunze de dafin în apă clocotită și inhalează aburii fierbinți. Dafinul conține uleiuri volatile care ajută la vindecarea inflamației din gât, când ești răcită, și decongestionează căile respiratorii.

Pune frunze de dafin printre haine

Adaugă frunzele de dafin în săculeții cu plante aromatice pe care îi ții în dulapul cu haine. Dafinul este un foarte bun repelent împotriva insectelor și te scapă de molii și de fluturi.

Dafinul alungă și durerea de cap

Pune în apă clocotită frunze de dafin, levănțică și câteva picături de ulei de mentă sau de eucalipt. Toarnă apoi această infuzie parumată într-un bol și ține-l aproape de tine, când ai migrene și dureri de cap. Odihnește-te, inspiră parfumul acestei infuzii și te vei simți mai bine în câteva minute.

sursa foto: 123rf.com