Friptura suculentă are nevoie de un singur ingredient și de puțină îndemânare din partea bucătarului. Indiferent de carnea aleasă, trebuie să știi un secret simplu, pe care ți-l dezvăluim noi.

Dacă vrei să gătești friptura suculentă perfectă, nu contează bucata de carne folosită, ci sarea. Fie că este pulpă de porc, antricot de vită sau pulpă de pui, sarea este condimentul care înmoaie fibrele și grăsimea și te ajută să gătești cea mai bună friptură pe care ai mâncat-o vreodată. Însă nu orice sare! Iată ce trebuie să folosești!

Sarea grunjoasă, secretul pentru friptura suculentă

Înainte de a prepara carnea, la cuptor sau la grătar, presară sare grunjoasă de mare sau sare Kosher, care are o granulație mai mare și un gust mai profund. Ține cont de faptul că sarea grunjoasă sărează mai puternic decât sarea fină și iodată pe care o folosești de obicei la masă. Presară în mod egal friptura pe toate părțile cu sare kosher sau sare grunjoasă, dar ai grijă la cantitate.

De ce să folosești sare

Toate gospodinele știu că sarea usucă și deshidratează cărnurile. Dar numai dacă bucățile de carne stau în sare mai mult de 10 ore. Pentru a obține o carne moale și suculentă, trebuie să o presari cu sare grunjoasă cu aproximativ o oră înainte de a o găti. Este suficient ca sarea să topească puțin grăsimea și să înmoaie fibrele, eliberând o parte din sucurile din carne, care se păstrează moale în timp ce se gătește.

Ce trucuri mai au bucătarii pentru friptura perfectă

După ce bucățile de friptură au stat la rece acoperite cu sare grunjoasă, mai poți adăuga și alte condimente cu câteva minute înainte de a le găti. Sucul proaspăt de lămâie este unul din trucurile bucătarilor, iar pe lângă el se recomandă granule de usturoi și piper măcinat. Este indicat să bați ușor carnea cu un ciocan pentru șnițele, dar nu insista ca să nu zdrobești fibrele.

sursa foto: 123rf.com