Îndepărtează depunerile de calcar din fierul de călcat: toarnă un pahar de oțet în compartimentul pentru apă al fierului de călcat și setează aparatul la o temperatură ridicată. Calcă o cârpă albă până când se evaporă tot oțetul, apoi pune apă și continuă să calci, până dispare mirosul de oțet.

Curăță calcarul de pe instalațiile sanitare: toarnă oțet pe robinete în fir subțire și curăță cu un burete moale, până când piatra se dizolvă. Pune capul de duș într-un recipient cu oțet și lasă-l să acționeze câteva ore, până când se dizolvă tot calcarul.

Curăță petele de cafea de pe veselă: pune ceștile și cănile pătate de cafea câteva ore într-un castron plin cu oțet, apoi spală-le cu detergent obișnuit de vase. Petele se vor curăța mai ușor.

Alungă mirosurile neplăcute: folosește o soluție din oțet și apă în părți egale pentru a spăla borcanele, sticlele, cutiile de alimente sau frigiderul și congelatorul, dacă au căpătat un miros neplăcut.

Curăță cuptorul cu microunde: pune o ceșcuță cu oțet în cuptor și setează la putere maximă, pțnă fierbe oțetul și se evaporă. Aburii de oțet vor înmuia toate depunerile de mâncare și vor dezinfecta cuptorul. Apoi curăță cuptorul cu detergent de vase.

Albește rufele îngălbenite: folosește o soluție dintr-o parte oțet și patru părți apă pentru a înmuia rufele pătate de transpirație și îngălbenite. Lasă să acționeze oțetul câteva ore, apoi spală rufele în mod normal.

Alungă furnicile, păduchii și purecii: pregătește o soluție concentrată de oțet alb și apă și pulverizează zona sau obiectele infestate de mai multe ori.

Dizolvă petele de adeziv: tamponează cu oțet nediluat petele rămase după etichetele și colile autoadezive, mai ales dacă sunt pe geamuri și suprafețe lucioase. Oțetul va dizolva adezivul și va fi ușor de curățat cu apă și detergent.

Dezinfectează podelele: adaugă o ceașcă de oțet în apa cu care clătești parchetul sau gresia, după ce le speli cu detergent. Oțetul va înlătura urmele de detergent și va distruge o mare parte din microbi.

Photo credit: Lamees (L.Y.S) / Foter