Iată cum poți face foarte simplu, din hârtie de copt, lampioane decorative pentru balcon sau pentru terasă. Seara, lumina lor difuză te ajută să te relaxezi după o zi de muncă!

Urmărește clipul nostru să vezi ce simplu este să faci lampioane decorative din pahare și hârtie de copt. Dacă vrei o atmosferă romantică în serile de vară, se potrivesc de minune. Le poți folosi în dormitor, pe balcon sau pe terasă, în grădină.

La lăsarea întunericului, vor avea un efect deosebit și lumina lor blândă te ajută să te relaxezi. Nu îți mai trebuie decât un pahar de vin.

Cum se fac cele mai simple lampioane decorative

Așa cum poți vedea în clipul de mai sus, trebuie să folosești hârtie de copt, de preferat bucăți de late de 10 cm și lungi atât cât este rola.

Hârtia se pliază ca un evantai, apoi cu o foarfecă se taie mici triunghiuri în pliurile evantaiului, să se vadă lumina prin ele. Se prind capetele hârtiei, astfel încât să obții un cilindru, iar acesta se petrece în jurul unui pahar.

Folosește lumânări pastilă

Pentru aceste lampioane decorative alege pahare înalte, elegante, transparente sau colorate pentru un efect deosebit. Ideal ar fi să folosești pahare care pot fi puse la cuptorul cu microunde, pentru a rezista mai bine la căldură.

Pune în interior lumânări pastilă, de preferat ecologice, care ard fără fum. Poți pulveriza câteva picături de ulei esențial de trandafiri, de iasomie sau de patchouli, pentru o atmosferă romantică.

Aprinde lumânările fără teamă. Căldura pe care o degajă nu este atât de puternică încât să spargă paharele sau să aprindă hârtia de copt, care rezistă la temperaturi ridicate.

imagine: Libertatea pentru femei