Șterge petele de mâncare de pe tapiserie

Folosește un burete fin înmuiat în apă caldă și câteva picături de detergent lichid de vase. Freacă ușor petele de grăsime și apoi șterge cu o lavetă cu apă curată. Când tapiseria se va usca, nu se vor mai vedea petele.

Curăță petele de grăsime de pe haine

Dacă te-ai pătat cu sosuri grase, ciorbe sau cream de prăjituri, detergentul lichid de vase te va ajuta să îți salvezi hainele. Pune câteva picături de detergent pe pete și spală cu apă caldă. Este mult mai eficient decât detergentul de rufe.

Dă luciu geamurilor

Folosește detergentul de vase, lichid sau sub formă de pastă, pentru a spăla geamurile, mai ales dacă s-a depus un strat gros de praf. Este foarte bun și pentru ramele din plastic ale geamurilor termopan, pentru linoleum sau pentru parchetul laminat sau pentru orice obiect de plastic din casă.

Curăță periile de păr

Fierbe apă, adaugă câteva picături de detergent de vase și lasă pieptănul sau periile de păr să se înmoaie în această soluție aproximativ o oră. Apoi curăță-le cu o perie din plastic moale. În câteva minute vor fi ca noi!

Împrospătează plasa de insecte

Toarnă într-un pulverizator 10 ml de detergent de vase și 300 ml de apă caldă, apoi pulverizează amestecul direct pe plasa de insect. Șterge cu o lavetă uscată și repetă până când devine curată și împrospătată. Folosește detergent de vase cu aromă de citrice sau de flori pentru un parfum deosebit.

Spală faianța

Nu este suficient să cureți faianța doar cu apă. În preajma chiuvetelor și a aragazului sar multe pete de grăsime, așa că detergentul de vase la va înmuia și le va îndepărta în câteva minute.

Parfumează coșul de gunoi

Spală găleata sau coșul de gunoi cu detergent de vase. Se vor curăța toate petele de mâncare și va căpăta un miros plăcut.