Folosește apa oxigenată împotriva petelor și vei salva multe haine. Este una dintre cele mai sigure soluții dezinfectante, fără riscuri și consecințe neplăcute, atâta vreme cât folosești dozele recomandate.

Când intră în contact cu materiile organice, peroxidul de hidrogen le descompune și ”arde” grăsimile, ceea ce îl transformă într-una dintre cele mai bune soluții de scos pete. În plus, este ieftin, se găsește în orice farmacie și nu mai trebuie să dai banii pe detergenți scumpi.

Cum folosești apa oxigenată pentru rufe

Amestecă o ceașcă de apă caldă, cu o jumătate de ceașcă de apă oxigenată și o jumătate de ceașcă de sodă de rufe. Pune soluția într-un lighean și înmoaie numai zonele pătate de pe haine sau lenjerie, dar numai dacă sunt albe sau au culori foarte deschise, care nu se decolorează.

Lasă soluția să acționeze cel puțin o jumătate de oră și apoi spală rufele în mod obișnuit.

Aceată soluție cu apa oxigenată împotriva petelor poate fi adăugată și în mașina de spălat, în locul în care pui detergentul de rufe. Este foarte eficientă pentru lenjeriile albe de pat, pentru perdelele albe și rufele din bumbac pătate sau îngălbenite.

Apa oxigenată împotriva petelor

Cum scoți petele de pe covoare și tapiserie

Combină 200 ml de apă oxigenată, 2 linguri de amoniac și o lingură de săpun lichid. Toarnă totul într-un recipient cu pulverizator, amestecă bine să se omogenizeze ingredientele, și pulverizează pe covoare sau pe tapiserie, în locurile pătate.

Așteaptă câteva minute și vei observa că petele sunt dizolvate treptat. Tamponează cu o lavetă curată și uscată și pulverizează din nou soluția cu apa oxigenată împotriva petelor, dacă nu au fost eliminate toate urmele de la prima încercare.