Folia alimentară, fie ea din plastic sau din aluminiu, este excelentă pentru păstrarea alimentelor. Dar care dintre ele este mai bună? Depinde de tipul de preparate pe care le ai în frigider. Dar, dacă vrei să le încălzești la cuptorul cu microunde, nu folosi niciuna dintre ele. Nici folia din plastic transparent, nici aluminiul nu trebuie expuse unor temperaturi ridicate, deoarece nu sunt sigure pentru sănătate.

Aluminiul, bun pentru alimentele cu miros persistent

Dacă pui la păstrare, în frigider, fripturi, sosuri sau mâncăruri gătite cu usturoi și ceapă, brânză maturată sau pește, cel mai bine este să le acoperi cu folie de aluminiu. Aceasta creează o barieră mai bună împotriva mirosurilor decât folia di plastic.

Ține minte să nu folosești niciodată aluminiu pentru fructele și legumele acide precum roșiile, citricele sau fructele de pădure. Aciditatea lor interacționează cu moleculele de aluminiu și poate dăuna sănătății.

Pe de altă parte, aluminiul este excelent pentru congelarea cărnurilor, aflate în ambalajul lor original, pentru că el grăbește procesul de înghețare și nu permite dezvoltarea bacteriilor.

Folia din plastic, bună pentru alimentele acide

Orice mâncare se păstrează mai bine la frigider, dacă este ținută în recipiente acoperite cu folie alimentară. Sandviciurile, feliile de pizza, friptura sau chiar salatele rămân mai mult timp proaspete, aromate și moi.

În plus, folia din plastic transparent este indicată și pentru fructele sau legumele acide, la care nu este bine să folosești aluminiu. Dacă tai un măr sau decojești o banană, le poți păstra la rece în folie fără să se strice sau să se înnegrească.

Aceeași folie te ajută să dai aromă mai bună cărnurilor pentru grătar. După ce le presari cu sare și mirodenii, învelește feliile de carne strâns în folie alimentară și lasă-le câteva ore la frigider. Nu folosi niciodată aluminiu, deoarece nu este indicat să ia contact direct cu sucul acid din carne.

Cum să mai folosești în casă foliile alimentare

  • folia de aluminiu, făcută ghem, este bună la curățat resturile arse de pe oale și tigăi, dar și arsura de pe talpa fierului de călcat;
  • folia din plastic te ajută să protejezi cărțile sau obiectele fragile când te muți;
  • folia de aluminiu te ajută să ascuți foarfecile; este suficient să împăturești folia în mai multe straturi și să o tai de câteva ori, pentru a obține un foarfece mai bine ascuțit;
  • folia de aluminiu, mototolită și pusă într-un vas cu vin, adună drojdia care se depune și combate mirosul specific de dop.

sursa foto: 123rf.com