Crusta perfectă pentru plăcinte

Acoperă marginea de aluat a plăcintelor cu o fâșie de folie de aluminiu. Astfel, plăcinta nu se va mai arde pe margini până când se coace umplutura din mijloc.

Decorează prăjiturile mai ușor

Dacă vrei să decorezi un tort cu frișcă sau cu o cremă din ciocolată, folosește un con din folie de aluminiu, dacă nu ai la îndemână ustensile speciale pentru decorare. La final, nu mai trebuie să speli nimic, pentru că folia de aluminiu poate fi aruncată fără regrete.

Redă strălucirea tacâmurilor din argint

Pune o folie de aluminiu într-o tigaie, astfel încât să acoperi complet fundul vasului, toarnă apă rece și adaugă două linguri de sare. Pune în tigaie tacâmurile din argint și lasă-le câteva minute la foc mic, până se încălzește apa, apoi clătește-le și lustruiește-le cu un prosop curat din bumbac. Vor fi mult mai curate și strălucitoare.

Curăță oalele și tigăile

Dacă ai rămas fără bureți de vase, mototolește o bucată de folie din aluminiu și curăță cu ea depunerile de grăsime sau arsura de pe vasele de bucătărie. Dar, înainte, lasă-le la înmuiat în apă fierbinte și detergent.

Ascute foarfecele cu aluminiu

Împăturește o folie de aluminiu în cât mai multe straturi și folosește foarfeca tocită să le tai. După șapte sau opt tăieturi, foarfeca se va ascuți singură.

Mută mobila fără efort

Împăturește câteva folii mari de aluminiu în mai multe straturi și strecoară-le sub picioarele patului sau ale dulapurilor masive. Cu ajutorul foliilor, mobilierul greu va aluneca mai ușor pe parchet.

Calcă rufele cu spor

Pune o folie de aluminiu sub pânza pe care calci de obicei rufele. Folia va reflecta căldura și rufele se vor călca mult mai ușor și mai rapid.

Improvizează un platou pentru prăjituri

Dacă nu ai la îndemână un platou elegant pentru aperitive sau prăjituri, învelește o bucată de carton sau o farfurie plată în folie de aluminiu și servirea este gata.

credit foto: 123rf.com