Imortelele sau florile de paie
Petalele lor aspre și uscate, dispuse în rozetă, capătă nuanțe delicate de auriu, portocaliu sau roșu, fiind deosebit de apreciate pentru rezistența lor în timp. Imortelele se usucă în buchete, așezate într-un spațiu bine aerisit, într-un vas înalt, fără apă. Este bine să le rupi frunzele verzi pentru că pot mucegăi.
Limonium, floarea cu iz de levănţică
Planta puternic parfumată este, poate, cea mai cunoscută floare nemuritoare de pe meleagurile noastre. Taie florile înainte de a se deschide complet şi lasă-le la uscat câteva zile pe balcon. Buchetele movulii vor păstra o aromă discretă toată iarna. Grupate în ciucuri bogaţi în vârful tulpinilor, florile capătă nuanţe bogate de la mov, roz, alb până la galben şi crem.
Floarea lampion
Pe ramuri subţiri atârnă lampioane delicate, făcute parcă din aripile străvezii ale unui fluture portocaliu. Acestea sunt fructele florii lampion (physalis), bobiţe rotunde ascunse într-un înveliș aproape străveziu, ca hârtia cerată. Ele își păstrează culoarea portocalie mai multe săptămâni în șir, dar nu rezistă până anul viitor. Cu toate acestea, forma lor deosebită este potrivită pentru aranjamente florale exotice.
Steluțe nemuritoare
Roz, lila sau aproape albe, steluțele nemuritoare înfloresc toată luna august pe dealurile însorite sau în zonele necultivate de la câmpie. Le poți culege singură și le poți usca în buchete, atârnate cu florile în jos, să se păstreze drepte. Florile vor rezista câțiva ani de zile, dacă sunt ferite de umezeală.
sursa foto: 123rf.com