Floarea de pai sau helichrysum este, poate, cea mai cunoscută și cea mai îndrăgită floarea nemuritoare. Datorită petalelor ei uscate, cu aspect de paie, ea rezistă luni întregi după ce a fost tăiată și îți decorează casa ani de zile. Pe de altă parte, varietatea mare de culori, de la alb imaculat, galben, portocaliu, roșu sau maroniu-roșcat, o face deosebit de atrăgătoare.

O plantă fără pretenții

Floarea de pai este ușor de cultivat în grădină și are foarte puține pretenții. Suportă orice tip de sol, inclusiv pământul mai sărat și mai sărac în nutrienți, dar este bine să îi asiguri nutrienți de calitate, dacă vrei flori mari și frumos dezvoltate. Este o plantă anuală, dar va răsări în fiecare an din semințele care cad pe sol, dacă lași câteva fructe să ajungă la maturitate. Crește până la 30 cm înălțime și tolerează multe alte plante în jurul ei, astfel că nu trebuie să îi oferi un spațiu prea mare.

Tolerează bine seceta

În grădină, are nevoie de un loc însorit sau foarte puțin umbrit, altfel va face mult mai puține flori. Temperaturile ridicate nu sunt o problemă pentru ea. Suportă bine căldura și seceta, dacă este udată bine seara, o dată pe săptămână. Floarea de pai începe să înflorească din luna iunie și rezistă până în octombrie. Florile pot fi cultivate în orice stadiu, inclusive în stadiul de boboci, deși nu mai sunt spectaculoase. Ele trebuie păstrate în vaze fără apă, în locuri răcoroase și uscate din casă.

sursa foto: 123rf.com