Rezistentă la căldură și colorată în diverse nuanțe vesele, floarea de cristal se adaptează în orice grădină. Dar cel mai bine îi merge în grădinile de munte sau în grădinile cu pietriș și rocărie decorativă.

Cum trebuie să îngrijești floarea de cristal

Este o plantă suculentă, cu frunziș bogat, care îmbracă solul într-un covor moale și strălucitor de verde. Are o creștere moderată, iar brațele plantei pot ajunge și la un metru lungime.

Solul trebuie să fie nisipos, bine drenat și cu un ph neutru. Nu este necesar să adaugi compost sau îngrășăminte naturale, pentru că floarea de cristal se simte mai bine într-un sol mai uscat și mai nisipos.

Trebuie udată rar, iar dacă plouă în fiecare săptămână chiar nu mai este nevoie să o uzi. Această plantă rezistă destul de bine la secetă, deoarece își face singură provizii de apă în frunzele suculente.

Cum înflorește și cum o înmulțești

Florile delicate de cristal rezistă bine pe caniculă

Florile delicate de cristal rezistă bine pe caniculă

Există numeroase soiuri și varietăți, unele adaptate la condițiile de munte, la temperaturi mai reci, altele iubitoare de căldură. Floarea de cristal poate avea diverse culori, de la alb, mov, portocaliu, lila, roz sau galben, iar unele soiuri sunt și bicolore.

Înflorește din lunile iunie – iulie până toamna, în luna septembrie, dacă este suficient de cald pentru ea. Dar nu înflorește decât în spații bine luminate și însorite, de aceea nu trebuie plantată la umbră.

Planta se înmulțește și singură, prin semințele care cad pe sol toamna, sau poate fi înmulțită prin divizarea tufelor mature și bine ramificate.

Poate fi plantată și în jardiniere largi, puțin adânci cu adaos de nisip și câteva pietre decorative printre flori.

sursa foto: 123rf.com