Cumpără cât mai mulți bulbi și varietăți cât mai colorate, iar floarea arlechin va fi vedeta grădinii tale. Este o plantă ușor de îngrijit, delicată ca freziile, dar mult mai puțin pretențioasă decât acestea.
O poți cultiva direct în grădină, în lunile aprilie – mai, când nopțile devin mai calde, sau în ghivece, încă din luna martie.
Tot ce are nevoie este un pământ bun, bine drenat, mult soare și apă moderat.
Ce trebuie să știi despre floarea arlechin

Florile arlechin trăiesc doar câteva zile, la fel ca și freziile, dar culorile și eleganța lor sunt deosebite
Este o noutate în grădinile românești și vine din Africa de Sud. Este o plantă care iubește mult soarele și căldura și trebuie plantată într-un loc însorit și uscat.
Bulbii ei sunt rotunzi, de culoare albă și pot fi plantați direct în grădină sau în ghivece din ceramică adânci. Pământul trebuie să fie bine săpat și drenat, amestecat cu puțin nisip și grăunțe albe de perlit care rețin umezeala în exces.
După ce răsare, planta se udă moderat, doar atât cât să se mențină solul umed, apoi se udă doar când pământul se usucă în jurul ei.
Florile apar la începutul lunii mai și pot avea nuanțe variate de roșu, galben și portocaliu, având o formă elegantă de pâlnie. Floarea Arlechin este rezistentă la secetă, astfel că poate fi plantată în plin soare și într-un sol mai sărăcăcios.
Ce faci cu bulbii după ce se ofilesc florile
După ce se ofilesc florile, se taie cu grijă tijle de la bază, dar frunzele se lasă să crească în continuare. În lunile de vară, frunzele vor hrăni bulbii care vor crește și se vor înmulți singuri, astfel că în doi sau trei ani vei avea mai multe plante.
În lunile iulie – august, frunzele încep să se îngălbenească și atunci le poți aduna din grădină. Bulbii vor intra în repaus și se scot din pământ, se curăță bine și se lasă să se usuce într-un loc întunecos.
Se păstrează în pungi de hârtie peste iarnă, într-un loc întunecos și cald, în jur de 20 – 25 de grade.
Floarea arlechin nu suportă frigul, și nici bulbii ei. Este indicat să fie păstrați în casă, nu în cămară sau la beci, și să nu le rupi tunica protectoare de culoare albă.
sursa foto: 123rf.com