CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Urmărește clipul nostru să descoperi mai multe întrebuințări pentru filtrele de cafea. Vei fi uimită să descoperi câte lucruri poți face cu ele și cât de utile pot fi în bucătărie.

Filtrele de cafea, utile pentru a filtra diverse lichide

Dacă nu ai o strecurătoare la îndemână, poți pune frunzele de ceai în filtrul de cafea din hârtie și vei face o infuzie simplă într-o cană cu apă fierbinte. Sau, prin filtrul de cafea, poți filtra uleiul cald pentru a reține toate reziduurile de grăsime arsă.

Protecție pentru vase de sticlă

Dacă trebuie să transporți mici obiecte fragile, boluri din sticlă sau pahare, pune între ele filtre de cafea să nu se ciobească.

Protecție în frigider sau în cuptorul cu microunde

Poți proteja alimentele în cuptorul cu microunde, atunci când le încălzești, acoperind farfuria sau bolul respectiv cu un filtru de cafea. Hârtia lui absoarbe uleiul sau sosul care sare atunci când încălzești o bucată de friptură la microunde, spre exemplu.

De asemenea, cu filtrele de cafea poți proteja și farfuriile cu diverse gustări pe care le ții la rece în frigider, să nu se răspândească un miros de condimente. Bucățile care au rămas de mezeluri, carne friptă sau brânzeturi pot fi ținute la rece în filtrele de cafea, deoarece hârtia absoarbe grăsimea și umezeala și împiedică dezvoltarea mucegaiului la suprafața alimentelor.

Filtrele de cafea, potrivite pentru gustări la televizor

În loc să murdărești un castron și să stai să îl speli, mai bine pui cartofii prăjiți, chipsurile, floricelele sau alte gustări unsuroase în filtrele de cafea și mănânci când te uiți la un film acasă. La finalul filmului, doar le atunci… nu mai pierzi timpul să faci curat și să speli bolurile din care ai servit diverse gustări.

Bune în ghivecele pentru flori

Când vrei să pui semințe de flori la încolțit în ghivece sau să transplantezi diverse plante de interior, pune un filtru de cafea la baza ghiveciului. Filtrul de cafea lasă apa să treacă, dar reține pământul și nisipul, astfel că farfuria ghiveciului nu se mai murdărește.

În plus, dacă faci răsaduri de flori, vor fi ușor de scos din ghiveci cu tot cu filtrul respectiv pentru a le transplanta în grădină.

Șterge geamurile, oglinda și lustruiește paharele

Hârtia de la filtrele de cafea este ușor poroasă și lustruiește foarte bine geamurile, oglinzile, paharele, lustrele sau obiectele din inox. Folosește aceste filtre să faci lună toate obiectele din sticlă sau din inox de prin casă și vei vedea ce efect au! Lustruiesc orice obiect lucios mult mai bine decât lavetele din bumbac și fără să lase scame în urma lor.

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei