Dacă ești disciplinat și motivat, poți munci singur, de acasă, din fața calculatorului. Cu puțină informare, poți descoperi că job-urile online făcute de acasă îți asigură un venit care îți permite să trăiești decent. Iar dacă lucrurile merg bine, poți sări acest prag.

Iar dacă nu ești încă decis să renunți la jobul full-time pe care îl ai deja, acest extra-job poate însemna bani pentru vacanțe sau ce vrei tu. Ai nevoie doar de un calculator, conexiune la Internet și, eventual, o pereche de căști bune. Poate și un webcam.

În plus, pentru un astfel de job nu contează de unde ești sau de unde vei lucra. Nu contează nici dacă e vorba despre locuri de muncă în Bacău, Arad sau Târgoviște. Banii îți vor ajunge în cont de oriunde, chiar și din străînătate, via PayPal.

Content writing

Dacă ai talent la scris, gramatica nu are pentru tine secrete și ești un tip tipicar, poți încerca să scrii conținut original pentru site-urile companiilor, blog-uri, ebook-uri, diferite site-uri.

Ar trebui să știi că proiectele specializate pe domeniul tehnic sau medical sunt plătite mai bine.

Posibil venit: 10$ – 300$/articol. Prețurile variază în funcție de numărul de cuvinte, specializarea domeniului și durata colaborării și pot ajunge, deseori, la remunerații mai mari.

Transcrieri

Nu e foarte mare șmecherie. Trebuie doar să asculți cu atenție înregistrări și să transcrii cuvintele pe care le auzi. Fiecare site are regulile lui (numere scrise în  litere, nu cu cifre s.a.m.d.). Îndată ce te-ai familiriarizat cu ele, nu va fi foarte greu. Concetrare și atât.

Pentru un astfel de job clar ai nevoie de o pereche bună de căști. Unele înregistrări nu sunt de cea mai bună calitate.

Poți câștiga 20 de euro pe ora și mai mult sau  0.60 euro/minut de audio sau video transcris. Iar piața nu e mică.

Freelancing

Dacă ești web designer, web developer, graphic designer, online marketing specialist, SEO & SEM professional, îți poți oferi serviciile online, pentru proiecte individuale. Cu cât mai multe, cu atât mai mulți bani. Încearcă doar să fii sincer cu ține legat de timpul tău liber sau pe care să-l poți dedica acestei activități.

Ce ai de făcut întâi? Pune la punct un portofoliu și cere review-uri tuturor persoanelor cu care colaborezi. Te vor ajuta în găsirea altor proiecte.

Acest tip de colaborare îți poate aduce sute, chiar mii de euro, în funcție de complexitatea proiectului. La un moment dat se poate transforma într-un job full-time.

Tutoriale video

Știi să gătești, te pricepi la proiecte DIY, ești în stare să faci coafuri sofisticate sau să lucrezi în Adobe Photoshop? Sau poate ești as în fotografie ori chitara nu are pentru tine secrete? Sunt mulți cei care ar vrea să învețe de la ține. Ai nevoie de o camera web bună și un microfon și te poți apuca de făcut tutoriale ori chiar cursuri întregi.

Dacă văd că informațiile venite de la tine sunt folositoare, cursanții vor plăti că să te urmărească.

La început, însă, trebuie să fii dispus să oferi preview-uri gratuite cu ceea ce vor găsi în cursul tău. Poți câștiga cam 10 euro de cursant, ceea ce înseamnă că poți ajunge la sume frumoase dacă te dedici acestei preocupări.