Ficusul plângător

ficus plangator

Ficusul beniamin sau plângător este deosebit de popular pentru coroana lui bogată și pentru frunzele delicate, în formă de inimă. Dacă este tuns în mod regulat, poate lua diverse forme, datorită crengilor versatile și ușor de modelat. Cea mai îndrăgită varietate, este cea cu frunzele bicolore, verzi la interior, și dungi albe-gălbui spre exterior.

Ficus elastica

ficus elastica

Cunoscut și drept copacul de cauciuc, ficusul elastica este îndrăgit pentru frunzele lui ovale și mari, dar și pentru rapiditatea cu care crește. Deși frunzele lui sunt rare, prin tăieri aplicate corect, trunchiul și coroana acestui ficus pot lua o formă plăcută. Tolerează umbra parțial și camerele mai puțin luminoase și are nevoie de o cantitate scăzută de apă.

Ficus wiandi

ficus-wiandi

ficusul bonsai

I se mai spune și ficusul bonsai, deoarece se dezvoltă mai mult pe orizontală, decât pe verticală, iar crengile lui elastice au abilitatea de a se răsuci unele peste altele. Are frunze lungi și elegante, colorate în diverse nuanțe de verde și galben. Acest ficus este iubitor de lumină și de apă și are nevoie de tăieri și ajustări perioadice ale coroanei.

sursa foto: Shutterstock.com