Lenjeria de pat din mătase este un adevărat lux, dar este mai scumpă decât cea din bumbac. Nu este nevoie, însă, să cumperi un set întreg. Poți cumpăra fețele de pernă din mătase naturală pentru nopțile calde de vară, când transpiri mai mult. Iată de ce este bine să le folosești.

Mai multă senzație de confort

Datorită faptului că fețele de pernă din mătase naturală sunt mai moi și foarte fine, în comparație cu cele de bumbac, vei avea o senzație de confort sporită pe timpul nopții, mai ales dacă transpiri noaptea. Iar femeile care se apropie de 40 de ani au deseori bufeuri noaptea și se trezesc cu ceafa și fruntea transpirate.

Transpiri mai puțin

Mătasea naturală îți oferă o senzație de răcoare în nopțile foarte calde. Dar nu este doar o senzație. Mătasea ajută pielea să rămână mai răcoroasă și mai uscată în timp ce dormi, iar acest lucru ajută mai departe tenul care nu se mai încarcă de transpirație și sebum.

Mătasea naturală combate ridurile

Cele mai multe dintre noi dormim într-o parte sau chiar cu fruntea în pernă, astfel că ne trezim dimineața cu riduri adâncite. Poziția preferată de somn este greu de schimbat. Pentru a combate ridurile, este bine să dormi pe spate. Dar, dacă tot dormim cu fața în pernă, mai bine folosim fețele de pernă din mătase naturală. Fiind mai fine și mai moi și împiedicând transpirația în exces, fețele de pernă din mătase sunt un aliat împotriva ridurilor.

Mătasea previne alergiile și iritațiile

Mătasea este cea mai bună alegere dacă ai un ten foarte sensibil și se irită imediat de la căldură sau dacă ești alergică. Este aproape imposibil să găsești o persoană alergică la mătase. În schimb, multe femei devin alergice la fibrele sintetice și aspre folosite acum la confecționarea lenjeriilor de pat.

Fețele de pernă din mătase, excelente pentru părul buclat

Când îți ondulezi părul, efectul ține doar în prima zi. Deja după o noapte de somn, în care părul este aplatizat pe pernă, buclele cedează. În schimb, rezistă mai bine dacă ai o față de pernă din mătase naturală. Mătasea menține părul mai hidratat, ceea ce îl face să rămână mai elastic și mai fin și își păstrează mai bine buclele de la o zi la alta.