Cum se fertilizează plantele cu drojdie

Banala drojdie oferă plantelor numeroase substanțe hrănitoare care stimulează creșterea și ajută la mai buna absorbție a azotului din pământ.

Dizolvă 10 g de drojdie și o lingură de zahăr într-un litru de apă caldă, apoi diluează soluția în proporție de 1 la 5.

Vei obține astfel 5 litri de apă cu drojdie și poți uda toate plantele din casă, o dată pe săptămână. Dacă îți mai rămâne soluție, este bine să o ții la frigider pentru săptămâna viitoare.

Soluția din coji de ceapă, unul dintre cei mai buni fertilizatori naturali pentru flori

Maceratul din coji de ceapă este un ”cocktail” foarte hrănitor pentru plante și totodată un bun dezinfectant pentru pământul din ghivece.

Folosește 50 g de coji uscate de ceapă roșie sau albă la 2 litri de apă, lasă-le la macerat trei ore, apoi strecoară soluția. Toarnă câte puțin la fiecare ghiveci și le vei oferi plantelor tale minerale complexe precum calciu, magneziu, potasiu, fier sau zinc.

Apa în care ai spălat orezul

Apa de la orez, mai ales de la orezul brun, nu se aruncă, pentru că este o comoară pentru florile tale din ghivece. După ce ai spălat bine boabele de orez, toarnă apa într-o sticlă și strecoar-o printr-o sită deasă, dacă are mici coji sau gunoaie.

Apoi udă plantele cu ea și le vei oferi câteva minerale esențiale pentru creșterea lor, precum fosfor, potasiu și sodiu.