O sotie buna este acea femeie care stie sa organizeze casa astfel incat sa ii faca placere sa stea cu sotul ei acolo. Dar cum anume ar trebui sa arate sau sa fie, depinde doar de cei doi parteneri. In trecut, rolul femeii in societate era foarte bine definit: avea grija de sot, de casa, facea curat, spala, calca, gatea si crestea copii.

Lucrurile s-au schimbat radical acum. Multe femei au ales sa fie independente, sa aiba un serviciu si abia apoi se gandesc sa se casatoreasca. Aceasta categorie se intreaba acum daca pot avea si un loc bun de munca, bine platit, intr-o functie care presupune implicare deplina, dar si sot si un copil.

Femeia moderna se gandeste mai intai la anii adolescentei si ai tineretii. Toti s-au dus pentru a termina facultatea, pentru a face masterul si pentru a-si da doctoratul. Se gandeste apoi la sacrificiile facute in toti acesti ani pentru a-si indeplini visul de-o viata, si anume, acela de a avea o cariera de succes. Nu ar da cu piciorul la toate astea pentru un sot care vrea atentie, care ii cere sa-si sacrifice cariera pentru el. Dar cand apare barbatul potrivit, temerile dispar.

Barbatul potrivit nu ii va cere sa renunte la serviciu, sa se mute la periferie si sa creasca copii, pentru ca el poate asigura venitul lunar. O va sprijini in tot ce face. Chiar si atunci cand apare un copil, situatia nu se va schimba. Pentru ca acum,  cresterea si educarea copilului nu mai sunt sarcini care ii revin exclusiv femeii, ci se impart la doi. La fel si curatenia, plata facturilor si gatitul.

Gatitul este insa un subiect delicat. Cere destul de mult timp si pricepere. Si se invata. Iar femeia puternica si independenta nu mai are timp sa invete sa gateasca. Isi imparte timpul intre cariera si familie. Dar, chiar si ea stie ca dragostea trece prin stomac. Si ca isi poate surprinde placut sotul cu o cina complexa. Asadar, isi poate rupe din timpul ei pretios ca sa gateasca pentru sot. Ori poate sa recurga la un truc. Timpul pe care l-ar pierde gatind, l-ar putea petrece cu familia, facand lucruri care ii aduc bucurie. Iar de mancare se ocupa specialistii.

O astfel de gandire pare sa fie aplicata cu precadere in Capitala, unde, de exemplu, in sectorul 1, livrarea mancarii la domiciliu (sau la birou) este o rutina deja. Asta si pentru ca numarul multinationalelor in acest sector este mult mai mare ca in alte zone ale Bucurestiului. Deducem de aici ca angajatele acestor companii se concentreaza pe munca, dar la fel de important este si timpul liber. Cele mai multe femei lasa arta gatitului in sarcina celor care au facut o cariera din asta.

Si a mai aparut un trend al zilelor noastre. Femeile care au deja tot ce si-au dorit,  adica o cariera, o familie fericita si o casa perfecta au constatat ca, de fapt, gatitul poate fi chiar o activitate relaxanta. Dar pentru ca nu i-au acordat atentia cuvenita la timpul potrivit, aleg sa mearga la un curs de gatit, impreuna cu sotul. Asa, petrec mai mult timp impreuna si reusesc sa invete sa gateasca cateva feluri de mancare.