Ai grijă să stai la soare numai după ce ai folosit o cremă de protecție. Iar după ce te-ai bronzat, când pielea este roșie, iritată și te ustură, ar fi bine să folosești imediat o loțiune pentru pielea bronzată, pe care o poți face numai din ingrediente naturale.

Uleiuri organice pentru pielea bronzată

Oricât de sănătos și frumos ți se pare bronzul, în traducere liberă înseamnă piele arsă de soare. Astfel că trebuie să ajuți pielea să se regenereze, să capete rezistență față de razele ultraviolete și să scape de iritații.

Uleiurile organice te ajută cel mai bine să îți păstrezi pielea catifelată și hidratată și să îți păstrezi totodată și bronzul. Cu o loțiune organică pentru pielea bronzată, acesta nu se va mai exfolia la numai câteva zile după ce ai stat la plajă.

Iată de ce ai nevoie pentru loțiunea de după plajă

Vizitează un magazin cu produse organice și cumpără unt de shea, ulei de măsline extravirgin, ulei esențial de morcov, gel de aloe vera, un iaurt de capră bio și esențe florale după bunul plac.

Combină apoi acasă, într-un borcan de sticlă bine spălat și dezinfectat cu alcool sanitar:

  • 3 linguri unt de shea
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură ulei esențial de morcov
  • 5 linguri iaurt
  • 5 linguri gel de aloe vera
  • 10 picături de esență parfumată florală

Este important ca borcanul tău să aibă un capac cu filet și să păstrezi loțiunea la frigider. Ea acționează ca un balsam pentru pielea bronzată sau arsă de soare și o ajută să se refacă, păstrând totodată nuanța frumoasă a bronzului, în special datorită uleiului de morcov.

foto: 123rf.com