Covoarele trebuie aspirate și aerisite săptămânal, ca să se păstreze cât mai curate. Dacă poți scoate covorul pe o bară în aer liber să îl bați bine de praf, este cea mai bună metodă.

Dar, în cazul în care nu ai o bară la dispoziție, după ce îl aspiri foarte bine, trebuie să îl cureți cu peria folosind apă și oțet. Culorile se vor împrospăta, iar oțetul va distruge mare parte din microbii care se înmulțesc în firele dese ale covorului.

Când apar pete dificile de grăsime, de alcool sau de noroi, trebuie să folosești cele mai bune soluții de curățat covoarele, pe care le poți face singură.

Detergentul de vase, printre cele mai ieftine soluții de curățat covoarele

Combină un sfert de ceașcă de detergent lichid de vase și apă călduță și freacă petele de grăsime sau de noroi cu această soluție.

Folosește un burete sau o perie moale. Lasă apoi zona să se usuce și aspiră din nou covorul.

Soluțiile pe bază de amoniac, pentru covoarele deschise la culoare

Amestecă jumătate de ceașcă de detergent universal lichid, 2 linguri de balsam de rufe, o ceașcă de amoniac și 2 litri de apă călduță.

Folosește această soluție să cureți în întregime covoarele de culoare deschisă sau să scapi de petele dificile de noroi, de urină sau de alcool.

Lasă covorul să se usuce foarte bine înainte de a călca din nou pe el.

Pasta din oțet și praf de copt

Folosește jumătate de ceașcă de praf de copt și adaugă oțet treptat, până obții o pastă omogenă de consistența pastei de dinți.

Aceasta se numără printre cele mai bune soluții de curățat covoarele, mai ales când este vorba de pete dificile.

Folosește o veche periuță de dinți să freci petele cu această pastă, apoi clătește zona cu apă rece și oțet.

sursa foto: Shutterstock