Mașinile la mâna a doua, tratamentele miraculoase care promit să te scape de varice sau de kilogramele în plus, produsele de design sau animalele de companie se numără printre lucrurile pe care nu ar trebui să le cumperi on-line.

Încălțămintea trebuie probată

Spre deosebire de haine, pe care le poți măsura ”din ochi”, încălțămintea trebuie cumpărată numai după ce o probezi. La pantofi, la cizme și chiar la sandale, nu contează doar măsura. Sunt mulți alți factori după care trebuie să alegi încălțămintea de calitate.

Calapodul este foarte important, dacă este mai îngust sau mai lat, dacă piciorul stă bine pe toc. De asemenea, înălțimea tocului, calitatea pielii, șireturile, fermoarele, toate detaliile contează dacă vrei ceva de calitate.

Când probezi, știi ce cumperi și îți dai seama cât de bine te simți în pantofii respectivi. Este adevărat că ai opțiunea să returnezi un produs nepotrivit și să recuperezi banii, dar este mult mai simplu să alegi din magazin mai multe perechi și să probezi pe loc.

Hainele de firmă la reducere

Sunt multe magazine online care s-au specializat pe haine de firmă la preț redus. Dacă vezi însă prețuri mult prea mici, nu te lăsa încântată de ofertele înșelătoare.

Este posibil ca eticheta să fie falsă și să te păcălești când cumperi on-line ceea ce nu poți vedea și proba. Hainele de designer sunt scumpe chiar și la reducere, de aceea trebuie să fii circumspectă când vezi prețuri derizorii.

Parfumurile scumpe

Cum se curăță ușor petele de parfum de pe haine

Evită să cumperi on-line parfumuri pe care nu le cunoști. Un parfum de calitate nu se cumpără de pe internet. Trebuie să îl alegi dintr-un magazin serios, să îl probezi pe pielea ta, să vezi cât de bine ți se potrivește și cât de mult durează.

Cere o mostră gratuită și testează parfumul pe pielea ta o zi sau două, să vezi cât de mult ține, ce note de bază rămân pe piele și cum se armonizează. Dacă tot vrei să dai câteva sute de lei pe el, trebuie să știi ce cumperi.

Evită să cumperi on-line animale de companie

Este adevărat că unele canise și crescătorii de animale exotice pot fi departe de tine și este mai simplu să le cumperi on-line. Nu este ușor să străbați jumătate de țară și să mergi în alt oraș pentru a adopta un câine sau un papagal dintr-o anumită rasă.

Dar este mult mai indicat să vizitezi canisa respectivă sau să cauți aproape de casă un animal potrivit. Contează foarte mult să îl urmărești o vreme înainte de a-l adopta, să vezi ce temperament are, să vezi cât este de sănătos și activ sau cât este de bine îngrijit.

Și nu în ultimul rând, contează să stabilești o legătură cu micuțul patruped chiar din crescătorie, să simți că se va atașa de tine și că îl vei iubi și îl vei ocroti.

Salteaua de pat

cum cureți salteaua din spumă

Nici saltelele nu se cumpără online. Dacă vrei o saltea de calitate, pe care să o păstrezi cel puțin 10 – 15 ani sau chiar mai mult, mergi și probează în magazin.

Întinde-te pe saltea, rostogolește-te, așază-te și pe o parte și pe alta, verifică materialele din care este făcută. Numai când vei simți că este salteaua potrivită pentru tine, atunci este bine să o cumperi.

Canapelele și fotoliile

La fel ca și salteaua, canapeaua și fotoliile pe care le vei folosi o perioadă lungă de timp trebuie alese cu grijă. Numai în magazin îți vei da seama de dimensiunile lor reale și le vei putea proba. Din poza de pe internet te va încânta modelul și culoarea, dar nu poți știi cât de comode sunt, cât de rezistente și fine sau cât de atent sunt lucrate. În general, este indicat să nu cumperi on-line mobilă, fără să o vezi și în realitate.