Evenimente de 1 iunie în București

10:00 Parada Micilor Biciclişti în parcarea de la Sala Polivalentă (eveniment gratuit). Sunt aşteptaţi copiii de toate vârstele, indiferent de tipul de bicicletă folosit. Vor avea loc activităţi, jocuri şi parada propriu-zisă. În plus, cei mici vor fi ajutaţi să înţeleagă şi să înveţe câteva reguli de siguranţă care trebuie respectate în timpul deplasării pe două roţi, cum să manevreaze bicicleta printre obstacole şi cum să pedaleze în grup. Copiii trebuie însoţiţi de cel puţin un adult (biciclist sau pieton) şi este recomandat să fie echipaţi cu cască de biciclist şi claxon. Parada este organizată de Asociaţia Adevăraţii VeloPrieteni în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 Bucureşti.

10:00 Piața Universității. Caravana Gaşca Zurli pornește într-o călătorie în tot Bucureştiul într-o singură zi, la bordul camionului multicolor care răspândeşte muzică şi veselie. Trupa de artişti va susţine câte un spectacol în fiecare sector al Capitalei, respectiv în Parcul Floreasca, Parcul Naţional, Parcul IOR, Parcul Carol, Parcul Sebastian şi Parcul Crângaşi.

11:00 Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia începe Năzdră’Fair, un eveniment care promovează arta, tradițiile și meșteșugurile românești, producatorii locali și naționali, micii meșteri artizani. Jocurile, atelierele creative, expozițiile cu vânzare se vor desfășura până duminică, 4 iunie.

„Tudor – o poveste despre adopţie”: Lansare de carte cu ocazia Zilei Naţionale a Adopţiei

La Happy Cinema din incinta Liberty Center, copiii sub 12 ani pot viziona gratuit patru filme animate: Balerina, Strumpfii, Oraşul pierdut, Strada Speranţei şi primul film românesc 3D de animaţie, The Lego Batman Movie. Primii 100 de copii care vin la Happy Cinema primesc cadou cărţi de la Editura Litera Mică.

AFI Cotroceni invită toţi copiii la AFILAND, o lume de poveste unde micuţii se vor bucura de o zi întreagă cu surprize, distracţie şi o mulţime de activităţi: face painting, baloane şi vată pe băţ, picioroange, cântece şi dansuri, întâlniri cu personajele preferate din desenele animate.

Festivalul Opera Copiilor, eveniment gratuit la Opera Comică pentru Copii

1 Iunie în Orașul cu Chef de Joacă este organizat de Berăria H și reprezintă un maraton de spectacole și distracție.

Copacul cu Haine vă așteaptă în parcul Cișmigiu pentru un eveniment destinat copiilor nevoiași. Vino cu copiii tăi să aduceți haine, alimente, jucării și rechizite pentru a le dona celor mai puțin norocoși.

Kids Food Fest @Verde Stop Arena este un eveniment culinar pentru copii unde copiii și părinții se vor bucura de rețete delicioase și sănătoase.

Festivalul de voie bună şi Zilele sectorului 4 organizat de Primăria sectorului 4 vă așteaptă în Orășelul Copilului pentru a descoperi arta prin veselie, interacțiune, spectacole și ateliere creative.

Evenimente de 1 iunie în Cluj-Napoca

Festivalul de 1 iunie Lolly Bloom va avea loc în Parcul Central și pregătește numeroase activități creative și jocuri pentru cei mici.

Evenimente de 1 iunie în Sibiu

În Sibiu, de Ziua Copilului are loc Festivalul Familiei unde se vor desfăsura o suită de activități culturale, concursuri și concerte gratuite. Va avea loc și un concurs de kendama. Festivalul va avea loc în perioada 1-4 iunie în Parcul Sub Arini, lângă Stadion.

Evenimente de 1 iunie în Oradea

În Oradea, între 1 și 4 iunie are loc Kids Fest la Cetatea Oradea, un festival la care puteți participa la ateliere de olărit, ateliere dedicate experimentelor științifice sau dansului.

Evenimente de 1 iunie în Brașov

11:00 – 21:00 Spectacolul maraton “Vivat Copilăria pe Tărâmul Minunilor” în Piața Sfatului.

Evenimente de 1 iunie în Ploiești

Pe scena de la Palatul Culturii vor avea loc spectacole pentru copii care vor ține până duminică, 4 iunie. Programul de pe 1 iunie este următorul:

10:00-13:00 – ”Copilăria Inundă Bătrânul Bulevard – editia XXI”;

17.30 Deschiderea Festivalului Ploiești – Magie, Feerie și Povești (fanfară, paradă păpuși gigant, marionete, statui vivante, artiști pe picioroange);

18.00 –Spectacol muzical susţinut de artiştii Filarmonicii “Paul Constantinescu”;

19.00 – ”Frumoasa şi bestia” –Teatrul “Toma Caragiu” secţia pentru copii “CIUFULICI.

Citește și: Ziua Copilului e sărbătoarea familiei. Ce ai de făcut

Sursa foto: 123rf.com