Strategii pentru o mamă ocupată ca să aibă timp de relaxare

Nu e nevoie să te plângi că ești o mamă ocupată, ci să găsești strategii. Implică-ți soțul aducând argumente. Vei fi mai puțin nervoasă, mai sănătoasă, mai frumoasă și mai disponibilă pentru sex dacă vei avea și ceva timp pentru tine însăți. Nu te aștepta la minuni din partea lui, dacă nu a făcut niciodată anumite lucruri. Dar este bine și dacă încearcă. Ai răbdare și, cu timpul, se va perfecționa. În plus, încearcă anumite strategii pentru a avea mai mult timp liber:

  • Planifică din timp ceea ce gătești și pregătește lista de cumpărături. Astfel, nu vei merge de prea multe ori la magazin și nu vei pierde timp. Dacă ai lista completă, i-o poți încredința soțului și scapi complet de această corvoadă.
  • Gătește cantități mai mari și pune la congelator porții pregătite pentru atunci când nu ai timp să stai în bucătărie.
  • Fii mai grijulie la bugetul familiei și vezi unde poți economisi. Așa îți vei putea cumpăra acea rochie pe care ți-o dorești sau îți poți face un abonament la sală.
  • Dacă nu ai bunici care să te ajute și nu îți permiți să angajezi din când în când o bonă, vorbește cu o prietenă care are și ea copii. Faceți cu rândul baby-sitting una pentru cealaltă. Astfel, veți avea timp să vă mai trageți sufletul.
  • Adoptă o rutină pentru a te îngriji. Astfel, nu vei pierde foarte mult timp și vor fi lucruri care îți vor intra în reflex. De exemplu, să aplici o mască de față, să faci un sfert de oră gimnastică de dimineață, să citești câteva pagini dintr-o carte seara la culcare etc.
  • Rutina treburilor casnice bine stabilită te va ajuta să nu pierzi foarte mult timp nici cu acest domeniu. Vezi dacă nu ai putea să te organizezi mai bine.
  • Învață-ți și copiii să aibă grijă de ei înșiși. Dacă sunt suficient de mari, pot să se spele singuri, să-și facă patul, să te ajute la pus masa etc.

Cea mai frumoasă și puternică lecție de viață oferită de o mamă fetiței ei. Trebuie să citești și tu acest mesaj

Mama dă tonul afectiv în familie

”Realitatea este că multe din lucrurile la care o mamă renunță constituie nevoile ei de bază. Dacă nu sunt împlinite, generează frustrare și nemulțumire personală. Atunci când sunt accentuate, duc la depresii, tulburări de personalitate, certuri în cuplu sau chiar la divorț. Există cercetări în domeniul psihologiei care arată că dacă mama este fericită, toată familia este fericită. Ea este cea care dă tonul afectiv în familie. Ca urmare, este bine ca rolurile să fie împărțite, pe cât posibil, în mod egal. Femeia trebuie încurajată să-și păstreze o parte din activitățile plăcute pe care le făcea înainte. Este esențial să se îngrijească de sănătatea ei și de felul în care arată. Totodată, îi face bine să învețe în mod continuu despre orice o pasionează.”

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com