Pe cât este de frumos numele ei, pe atât este de frumoasă și ea! Erica este una dintre cele mai îndrăgite plante de către peisagiști care o folosesc să înveselească spațiile verzi în sezonul rece. În iernile blânde, din ianuarie până în martie, crenguțele subțiri de erica se îmbracă în clopoței mov sau roz, oferind o pată caldă de culoare în grădinile înghețate. O găsești în florării sau în magazinele dedicate cu materiale pentru casă și grădină. Cât este mică, erica poate crește la ghiveci și poate fi ținută câteva luni în balcon, dar cel mai bine se simte în grădină unde se dezvoltă rapid și poate ajunge la peste jumătate de metru în diametru. Planta se dezvoltă mai mult pe orizontală, de aceea este bine să fie plantată la distanță față de celelalte flori din grădină, altfel va refuza să înflorească.

Erica are nevoie de sol acid

13167494_m

Tipul de sol este foarte important pentru această plantă, pentru că nu suportă solurile neutre sau alcaline. Erica are nevoie de sol acid și trebuie udată cu apă în care este bine să adaugi câteva picături de oțet. Proporția indicată este de 4 picături de oțet alb la 2 litri de apă.

Se tunde după ce cad florile

La sfârșit de iarnă sau de primăvară, când se ofilesc toate florile, crenguțele de erica trebuie scurtate aproape la jumătate pentru a o ajuta să se ramifice în sezonul cald și să producă mai multe flori iarna viitoare.

sursa foto: 123rf.com