Decretul a fost semnat marți, însă proiectul de lege fusese adoptat pe 12 martie de Camera Deputaților (for decizional) și va intra în vigoare în 60 de zile de la dată publicării în Monitorul Oficial.

Suma de bani primită de la stat variază în funcție de cât de mari sunt veniturile nete lunare pe membru de familie, arată Ziare.com.

Care este valoarea ajutorului financiar

Ajutorul financiar se acordă lunar pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, în funcție de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie, după cum urmează:

a) Până la 2.100 lei – 710 lei;
b) De la 2.101 lei până la 2.500 lei – 550 lei;

c) De la 2.501 lei până la 3.000 lei – 390 lei;
d) De la 3.001 lei până la 3.500 lei – 250 lei.

Cine poate beneficia

De acest ajutor pot beneficia persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie și care se află în una din următoarele situații:

a) Este părintele la care copilul locuiește în mod statornic;
b) Are calitatea de reprezentant legal al copilului și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia;
c) Este persoană desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, conform prevederilor art. 104 2 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit legii, ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă se va acorda în limita fondurilor bugetare anuale aprobate cu această destinație în bugetul local.

Vezi și Iulia Albu caută o bonă pentru fiica ei și menajeră. Ce cerințe are vedeta

Citește și: