CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Răbdarea și afecțiunea sunt principalele chei dacă vrei să dresezi câinele cât mai repede, să își învețe numele și să învețe câteva trucuri simple.

Orice animal, oricât de mic, învață dacă este motivat și dacă își poate copia stăpânul. Motivația este simplă și este o combinație imbatabilă de afecțiune, mângâieri și bucățele gustoase de cărniță sau biscuiți speciali pentru animale.

Iar dacă vrei să te copieze și să învețe mai repede să vină la chemarea ta, ori de câte ori îl strigi, mergi tu la el și oferă-i o mică mângâiere sau ia-l în brațe. Astfel va asocia numele lui cu faptul că trebuie să vină la tine, să primească ceva bun sau pur și simplu să stea lângă tine.

Cea mai simplă soluție să dresezi câinele

Metoda cea mai simplă este să însoțești lecțiile de dresaj cu gustări delicioase. Folosește bucățele mici din alimentele preferate și vei dresa mai ușor orice animal, oricât de speriat ar fi sau pasiv.

Pentru început, rostește numele micului patruped când stă relaxat lângă tine și te lasă să îl mângâi. Ia-l în brațe, alintă-l, joacă-te cu el și folosește numele lui cât mai des pe un ton calm și liniștit. Treptat, câinele va asocia sunetele respective cu mângâierile, protecția și starea de bine pe care le are lângă tine.

Următorul pas este să îi rostești numele, când este lângă tine, și să îi oferi o gustare delicioasă. Repetă acest gest câteva zile la rând, până când cățelul înțelege că, dacă aude numele, trebuie să fie atent la tine și poate primi ceva bun.

Pe măsură ce trec zilele, câinele se obișnuiște să își audă tot mai des numele. Începe să îl strigi când este în altă parte a camerei și să îl chemi la tine, arătându-i gustarea. Treptat, repetând acest truc, el va învăța să te caute și să vină la tine când își aude numele.

Citește și: Cum adopți un câine de la un adăpost: care sunt pașii de urmat

Pont!

Nu folosi niciodată numele micului animal când ești nervoasă. Dacă strigi sau țipi nervoasă când îi rostești numele, el va fi confuz. Nu va înțelege starea ta de iritare și lecțiile anterioare nu vor mai da rezultate!

Nu folosi numele nici când îl cerți, pentru că el asociază sunetele respective cu un ton calm, cu mângâieri și cu o recompensă gustoasă, ca atare nu va înțelege de ce ți-ai schimbat brusc atitudinea.