Urmărește clipul nostru și vezi cum poți să desfaci cât mai simplu nodurile de la lănțișoare.

Eu am încercat și cu lănțișoare mai groase, dar și cu un lănțișor foarte finuț din aur, pe care aș fi putut să îl rup. Cu răbdare, însă, am reușit să îl salvez.

Folosește sare sau bicarbonat pentru lănțișoarele cu zale mai mari

Presară sare sau bicarbonat pe nodurile de la lănțișoare, dacă au zale mai mari, mai ușor de deznodat. Granulele de sare se strecoară printre zale și, când freci între degete nodurile, așa cum vezi în clipul nostru, zalele încep să se îndepărteze și le poți deznoda mai ușor.

Pentru nodurile de la lănțișoare fine, folosește șampon

Lănțișoarele foarte fine, mai ales cele din aur, se înnoadă adesea, dacă nu sunt ținute în cutiuțe separate de celelalte bijuterii. Pentru a deznoda nodurile foarte mici și bine strânse, este recomandat șamponul.

Folosește o picătură de șampon și freacă nodurile între degete până când încep să alunece zalele. Întinde lănțișorul pe o suprafață plană și, cu două bolduri, lărgește treptat zalele și fiecare nod în parte.

Este suficient să tragi ușor cu vârful boldurilor de nod și vei observa că începe să se desfacă într-o buclă largă. De aici, treaba este și mai simplă! Folosește în continuare acul pentru a scoate lanțul prin buclă și ai grijă să nu tragi cu forță, ca să nu se înoade la loc. Mult succes!

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei