Lipsa de personal de la Direcția de Permise Auto

Lipsa de personal de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) va fi remediată de-abia la sfârșitul lunii octombrie, a transmis comisarul-șef din cadrul instituției Cristian Nechifor pentru Libertatea.

În acest moment, Direcția de Permise Auto beneficiază de doar 9-11 polițiști examinatori.

Pentru pregătirea altora noi este necesar un interval de câteva luni pentru a putea face față exigențelor postului.

În București sunt acum aproximativ zece examinatori, iar numărul variază în funcție de concedii și de alte probleme.

Acești examinatori trebuie să susțină peste 200.000 de probe de traseu care se dau în timpul unui an cu cei care susţin examenul pentru prima dată, a doua oară, pentru reînnoiri etc.

Lipsa personalului de la Direcția de Permise Auto și numărul tot mai mare de tineri care vor să aibă carnet auto au făcut ca absolvenții școlilor de șoferi să fie programați o dată sau de două ori la traseu în cursul unui an.

După această perioadă, candidatul care nu ia proba practică trebuie să achite taxe de peste o mie de lei pentru a repeta școala de șoferi.

Timpul de așteptare pentru proba practică poate ajunge la 30 de zile

“Pentru reducerea timpului de așteptare al candiaților și creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor au fost încadratate prin concurs posturile vacante existente la nivelul instituției, urmând ca în cel mai scurt timp să fie atestați ca examnatori polițiștii care îndeplinesc condițiile legale în acest sens”, a mai transmis comisaul-șef Cristian Nechifor.

Acesta a mai adăugat că, în urma acestui demers, preconizează “că până la sfârșitul lunii octombrie serviciul nostru va putea organiza activitatea de examniare cu un efectiv de cel puțin 20 de polițiști examinatori, fapt ce va conduce la scăderea termenului de programare practică la maximum 30 de zile”.

Sursa foto