Micuții noștri varsă pahare, scapă diverse lucruri și împrăștie jucăriile prin toată casa și e greu să menții ordinea cu prichindeii în jurul tău. Mai mult decât atât, ei au nevoie de atenția noastră, așa că timpul pentru curățenie este limitat și trebuie să facem cât mai multe foarte repede. Iată, așadar, câteva secrete pentru a-ți menține mereu casa curată.

1.    Scapă în timp record de vasele adunate în chiuvetă
Ai gătit o cină delicioasă pentru întreaga familie, iar la final te-ai ales cu o chiuvetă plină ochi de vase – o tavă plină de grăsime, farfurii nenumărate, boluri de salată și pahare care nici nu mai au loc în chiuvetă. Apa sare în toate părțile, mâinile îți sunt încrețite și când, în sfârșit, speli ultima lingură, prichindelul tău vine și mai lasă în chiuvetă un nou castronaș murdar. Parcă nu se termină nicioată, nu-i așa?
O astfel de mașină de spălat vase se numără printre armele secrete ale mamelor care au casa lună. Vasele pe care le-ai folosit de-a lungul întregii zile pot fi spălate toate odată, fără să mai troneze în chiuvetă. Partea și mai bună? Vor fi spălate și igienizate perfect pentru că apa atinge temperaturi de până la 70 de grade Celsius. Un alt avantaj? Pe termen lung, este mai economic să folosești o mașină de spălat vase – consumă mai puțină apă și mai puțin detergent decât dacă speli individual fiecare vas.

2.    E mai ușor ca niciodată să ai mereu hainuțe curate pentru cel mic
Cu siguranță ai deja o mașină de spălat rufe, dar chiar și cu ea tot ajungi să-ți petreci tot weekendul printre hainuțe murdare – sortat, spălat, întins la uscat, apoi adunat, împăturit și pus înapoi în dulap. E o muncă laborioasă, iar uneori ești îngrădită de spațiul pe care îl ai la dispoziție pe balcon pentru a usca rufele și nu poți spăla atâtea câte ai vrea.
Cu ajutorul unei mașini de spălat rufe cu uscător încorporat, poți lua hăinuțele direct din mașină și să le pui în dulap. Poți spăla toate hainele într-o singură zi și le poți pune la spălat chiar și pe timpul nopții. Tu dormi, iar mașina își face treaba, iar pentru că le și usucă, nu mai trebuie să-ți fac griji în cazul în care le lași în cuvă câteva ore. E mai simplu ca niciodată.

3.    Fă-ți casa mai ușor de curățat
Acum că ți-am spus care sunt aliații tăi din lumea tehnologiei, e cazul să treci la strategie. Și care e strategia cea mai bună atunci când ai o casă întreagă de curățat zi de zi? Să o faci cât mai ușor de curățat. Așadar, simplifică-ți pur și simplu viața renunțând la lucrurile inutile care fac din curățenie o adevărată corvoadă. Rezumă-te la doar câteva obiecte de decor așa încât să nu trebuiască să le ridici mereu atunci când ștergi praful. Protejează-ți aragazul cu folie, ca să nu fie nevoie să îl ștergi mereu, ci doar să schimbi folia. Folosește un capac termoizolant pentru cuptorul cu microunde, așa încât cuptorul să nu se murdărească nicioadă, ci doar capacul, pe care oricum îl poți pune în mașina de spălat vase.

4.    Folosește cele mai bune soluții de curățare – puternice și naturale
În dulapurile tale de la baie și bucătărie stau îngrămădite o mulțime de produse de curățare? Ei bine, trebuie să știi că ele nu sunt nici cele mai eficiente și nici cele mai sănătoase pentru familia ta. Cu doar trei produse poți face curat peste tot în casă fără efort și fără să cheltui o mulțime de bani pe produse inutile. Aproape orice suprafață din casă poate fi curățată cu suc de lămâie, bicarbonat de sodiu și oțet.
Dacă ai în casă lucrurile de mai sus și pui în aplicare trucurile despre care ți-am vorbit, vei vedea diferența imediat. Casa ta va fi mereu curată, iar tu vei avea mai mult timp pentru a-l petrece cu micuțul tău.

Sursa foto: Shutterstock