Dezinfectantul pentru mâini curăță ușor diverse pete de cosmetice, de ciocolată sau cafea, deoarece alcoolul dizolvă pigmenții colorați. Urmărește clipul nostru și vezi ce ușor poți scăpa de pete dificile, inclusiv de urmele de cauciuc negru.

Pete de ruj și mascara

Toate urmele de cosmetice de pe haine și de pe mâini se curăță ușor cu dezinfectant sau cu șervețele dezinfectante. Cele mai dificile sunt cele de mascara, deoarece acesta are pigmenți foarte concentrați și este rezistent la apă și la diverși solvenți. Dar, dacă insiști, scapi și de urmele de mascara, care nu prea se curăță doar cu apă și săpun.

Dezinfectantul pentru mâini și petele de marker sau de cauciuc

Dacă te-ai murdărit din întâmplare cu marker permanent, folosește soluțiile dezinfectante pe bază de alcool și insistă. În cele din urmă, vei scăpa și de acestea. Sunt puține soluțiile care curăță petele de marker permanent, iar alcoolul sanitar singur nu este suficient.

Dar dezinfectantul pentru mâini conține și alcool izopropilic care curăță mult mai bine pigmenții puternici din markere, pixuri, cerneluri sau cosmetice.

Tot datorită acestui alcool, poți curăța și urmele negre de cauciuc de la covorașele din mașină, dacă ai pantofi sport cu talpa albă. Urmele de cauciuc se curăță foarte greu cu detergent, dar cu dezinfectantul pentru mâini reușești să le dovedești.  

Petele de cafea și ciocolată ies cu dezinfectantul pentru mâini

Șervețelele umede au suficient alcool să curețe petele de ciocolată proaspătă. Fie că ai pătat tapițeria fotoliului sau covorul cu ciocolată, șterge imediat cu șervețel umed și insistă până dispare orice urmă de cacao. La fel de ușor se șterg și petele de cafea, oricât de neagră ar fi ea!

imagine: Adina Stănilă/Libertatea pentru femei