Chiuveta din bucătărie se înfundă foarte ușor cu resturi de alimente, cu grăsime și zaț de cafea. Folosește o sită deasupra scurgătorului să împiedici resturile de mâncare și firimiturile să ajungă în scurgere și ai grijă, săptămânal, să cureți țevile. Iată cele mai bune soluții!

  1. Grăsimea este principalul inamic al chiuvetei. Ea se depune pe pereții țevilor și reține detergentul solid, zațul de cafea și firimiturile pe care le arunci la chiuvetă. De aceea, este bine să torni apă clocotită în scurgătorul de la chiuvetă, în fiecare săptămână, pentru a antrena depunerile de grăsime. Adaugă și oțet în apa clocotită, să scapi de mirosurile neplăcute pe care le emană țeava.
  2. Periodic, este indicat să desfunzi chiuveta cu apă fierbinte și detergent lichid de vase. Toarnă această soluție de câteva ori în chiuvetă și țevile vor rămâne curate.
  3. Presară 50 de grame de bicarbonat de sodiu în scurgerea chiuvetei și toarnă apoi câteva linguri de oțet. Lasă oțetul să acționeze, iar după o jumătate de oră toarnă un ibric de apă clocotită, care va antrena depunerile de grăsime topite de oțet. Lasă și apa caldă să curgă în jet puternic și țevile se vor desfunda mult mai bine.
  4. Dintre soluțiile moderne, cea mai eficientă este combinația dintre bicarbonatul de sodiu și o băutură răcoritoare de tip cola. Lasă bicarbonatul și sucul să acționeze asupra depunerilor de pe țeavă și toarnă apoi apă clocotită să spele bine toată mizeria. În urma acestei soluții va rămâne și un miros plăcut. Apelează la substanțele chimice din comerț doar dacă situația este foarte gravă, deoarece acestea sunt mult mai puternice și pot afecta suprafața chiuvetei.