Dincolo de calitățile lui pentru aspectul estetic, balsamul tău de buze este foarte util vara dacă ai pielea mai uscată sau dacă suferi de mici arsuri solare. Pe de altă parte, mai poți descoperi și alte utilizări mai puțin cunoscute.

Cum să folosești balsamul tău de buze pentru frumusețea mâinilor

Masează mâinile dacă au pielea uscată și te ustură. În special, balsamul de buze cu miere sau cu plante medicinale este indicat în acest sens.

Aplică balsamul de buze pe cuticule și masează până se înmoaie și sunt mai ușor de curățat sau de tăiat.

Aplică balsam cu miere sau balsam din plante medicinale pe micile zgârieturi sau arsuri de pe mâini. El va ajuta pielea să se vindece.

Pune balsam de buze pe unghii, dacă ai obiceiul să le rozi când stai la birou. Gustul gras și parfumat te va ajuta să renunți la acest obicei.

Balsamul de buze și avantajele lui pentru ten

Aplică un strat foarte subțire de balsam la coada ochilor, unde sunt liniile fine ale ridurilor. Balsamul le va estompa și va hidrata pielea.

Folosește balsam de buze pe față, pe obraji sau pe frunte, dacă ai pielea mai uscată sau dacă te-a ars soarele și nu ai o cremă de protecție la îndemână.

Masează nasul cu balsam de buze când ești răcită și ți-l sufli tot timpul. Balsamul va împiedica pielea fină a nasului să se irite de la batiste și șervețele.

Balsamul de buze și trucuri pentru machiaj

Amestecă puțin balsam de buze cu fardul preferat pentru a obține gloss pentru pleoape. Nu folosi, însă, balsamul mentolat pentru că este posibil să te usture ochii.

Pune puțin balsam de buze pe periuța cu care aplici mascara, dacă acesta s-a uscat și nu se mai întinde frumos pe gene.

Folosește balsamul tău de buze să ții sub control sprâncenele stufoase, apoi folosește creionul pentru sprâncene.