Locuri ideale pentru câteva rafturi în plus

Montează câte o poliță sau două pe peretele lateral al dulapurilor din bucătărie. Fie că este vorba de dulapurile de la bază sau de dulapurile suspendate, câteva rafturi în plus pe partea laterală te vor ajuta să depozitezi ceainicul sau cafetiera, cărțile de bucate sau ceșcuțele preferate de cafea. O altă poliță poate fi montată pe perete, sub dulapurile suspendate, dacă este suficient loc pentru a ține aici diverse instrumente de bucătărie pe care le folosești mai des.

Deasupra chiuvetei

depozitare bucatarie

Nu lăsa spațiul de deasupra chiuvetei să se irosească. Dacă nu ai montat un scurgător de vase sau un dulap suspendat deja, aici poți atârna tacâmurile mari precum polonicul, spumiera sau telul pe care le folosești frecvent la gătit.

Deasupra frigiderului

În loc să arunci pe frigider diverse obiecte de-a valma, mai bine montezi deasupra lui un dulap suspendat sau o poliță, în funcție de spațiul rămas liber. Este locul ideal pentru obiecte pe care le folosești mai rar, prosoape sau fețe de masă, seturi de pahare sau farfurii pentru musafiri.

Deasupra dulapurilor

Dacă ai o bucătărie înaltă și a rămas suficient spațiu deasupra dulapurilor, fie ele și suspendate, cumpără câteva cutii de depozitare din plastic, pe care le poți închide ermetic. În ele poți păstra pe termen mediu alimente de bază care nu se strică precum făina, mălaiul, orezul sau sarea, borcane cu gemuri și murături, sticle de sos, sticle cu vin sau ulei.

Bancheta de bucătărie

Dacă preferi o banchetă comodă sau un colțar în locul scaunelor de bucătărie, alege o banchetă cu spațiu de depozitare să ascunzi în ea tot felul de lucruri utile în bucătărie, de la prosoape și pungi, la oale și tigăi.

credit foto: 123rf.com