Apă de gură pe post de deodorant

Dacă ai rămas fără deodorant de subraț, poți folosi o dischetă de vată înmuiată în puțină apă de gură să previi apariția mirosului neplăcut. Efectul ei va ține puțin timp, dar te salvează în momentele critice.

Dezinfectant pentru mâini

Dacă ai curățat pește sau ai tocat usturoi, spală-te pe mâini cu săpun apoi șterge-te cu o dischetă de vată înmuiată în apă de gură. Parfumul ei proaspăt și alcoolul vor elimina mirosurile neplăcute de pe mâini. Totodată, apa de gură dezinfectează zgârieturile sau tăieturile superficiale și ajută pielea să se vindece mai repede.

Alungă mirosul de animale

Dacă pisica sau câinele tău au urinat pe parchet, pe mobliă sau pe vreun covor, după ce cureți zona, pulverizează apă de gură incoloră, dar puternic parfumată. Aroma de mentă sau de eucalipt, specifică apei de gură, va elimina mirosurile grele și va împiedica pisica să mai folosească acel loc drept litieră.

Salvează plantele de apartament

Dacă florile tale au fost atacate de purici sau de mucegai, pregătește o soluție din apă de gură și apă plată în părți egale și pulverizează pe tulpinile și frunzele plantelor. Alcoolul și parfumul specific apei de gură va distruge mucegaiul și va îndepărta insectele dăunătoare.

Curăță dezumidificatorul de cameră

Apa de gură împrospătează aparatul care extrage umiditatea din cameră. După ce îl cureți de depuneri, adaugă în apa cu care îl clătești și o linguriță de apă de gură.

Apa de gură limpezește geamurile

După ce speli geamurile sau ușile de sticlă cu apă și detergent, le poți lustrui cu o lavetă curată din microfibră și apă de gură, așa cum ai folosi soluția specială pentru curățat geamurile.

Parfumează și dezinfectează rufele

Dacă ai rufe îmbâcsite cu fum de țigară, mirosuri de bucătărie sau substanțe chimice, poți adăuga în mașina de spălat una sau două linguri de apă de gură, în loc de balsam de rufe. Apa de gură, care conține alcool și substanțe antiseptice, va elimina bacteriile din haine și le va da un parfum proaspăt.

sursa foto: 123rf.com