Lâna de oțel, fabricată din fire foarte fine de metal și folosită adesea și pentru bureții abrazivi de bucătărie, ar trebui să se găsească în orice casă. Cu ea poți curăța rugina, poți ascuți foarfecele și poți îndepărta cele mai dificile pete de pe pereți. Iată cum să o folosești, dar ai grijă să porți de fiecare dată mănuși de protecție.

  • Bureții din lână de oțel foarte fină sunt indicați pentru a curăța rugina de pe orice obiect din metal, inclusiv din interiorul cuptorului de bucătărie sau de pe roțile de la mașină. Și tot cu lâna de oțel poți șlefui obiectele din lemn pe care vrei să le recondiționezi, mai puțin obiectele din stejar, pe care lasă urme negre.

41253966_m

  • Curăță urmele de creion sau de cretă colorată de pe pereți șlefuind ușor cu lână de oțel. Dacă urmele sunt prea adânci, curăță-le complet și apoi folosește puțină vopsea lavabilă să refaci zugrăveala.
  • Taie de câteva ori cu foarfeca o bucată din lână de oțel și vei constata că este cea mai bună metodă să o ascuți, fără să mai apelezi la polizor.

DSC_0133-1

  • Dacă ai probleme cu șoarecii sau cu gândacii de bucătărie, care se strecoară prin diverse crăpături în casă, cumpără lână de oțel foarte fină și astupă găurile, apoi camuflează zona cu rigips sau chit de cuțit. Nici șoarecii și nici gândacii nu vor mai putea pătrunde printre firele de oțel.
  • Folosește bicarbonat, oțet și un burete din lână de oțel pentru a curăța tacâmurile vechi, pe care s-a depus rugina. Înmoaie buretele din oțel în oțet, apoi pudrează cu bicarbonat și freacă bine furculițele sau cuțitele ruginite, fie că sunt din metal comun sau din argint.

31265416_m

sursa foto: 123rf.com