Îndepărtează petele de pe vasele din inox

Fierbe într-o ceașcă de apă câteva coji de lămâie în ceainic sau în ibricul de inox. Lasă apa să dea în clocot apoi așteaptă să se răcească. Când soluția s-a răcit, freacă bine cu un burete și vei scăpa de toate petele de ceai sau de cafea. Ibricul tău arată ca nou, iar bucătăria miroase proaspăt a lămâie.

Curăță cuptorul cu microunde

Dacă resturile de alimente s-au întărit pe pereții cuptorului cu microunde, pune un bol cu multă apă și coaja de la o lămâie înăuntru și setează timpul la 5 minute, suficient pentru a da în clocot. Aburii încărcați cu acidul din coaja de lămâie vor înmuia rapid grăsimea și petele de mâncare. Le poți curăța apoi cu detergent de vase obișnuit.

Redă luciul obiectelor cromate

După ce ai stors o lămâie pentru limonadă sau pentru ceai, folosește feliile cu tot cu coajă să lustruiești bateriile cromate de la baie și din bucătărie. Înainte, însă, trebuie să le cureți de depunerile de calcar. La final, vor arăta ca noi! Și obiectele din cupru sau din oțel își vor recăpăta luciul inițial, dacă le freci cu coji de lămâie peste care ai presărat sare.

Lustruiește tacâmurile

Cojile de lămâie, presărate cu sare sau cu bicarbonat de sodiu, sunt bune să cureți lamele cuțitelor, tacâmurile din inox și argintăria din casă.

Împrospătează aerul

Folosește coaja de lămâie, ștearsă de apă, să parfumezi locuința și să împrospătezi frigiderul. Este suficient să o ții câteva zile într-un bol uscat, în camera sau în frigider, ba chiar și în dulapurile cu haine, pentru a te bucura de parfumul ei.

Înlătură grăsimea

Tocate mărunt și amestecate cu oțet alb, cojile de lămâie vor îndepărta petele de grăsime din cuptor, din frigider sau din dulapurile din bucătărie.

sursa foto: Jill Clardy/Foter.com