Te scapă de mirosurile neplăcute

Presară bicarbonat de sodiu pe canapele, pe fotolii și pe covoare, dacă se fumează în casă sau dacă ai animale de companie și ești deranjată de mirosul lor. Ai nevoie de o cantitate mai mare de bicarbonat, să acoperi suprafețe mari, și trebuie să îl lași să acționeze timp de două, trei ore. Apoi este suficient să aspiri covorul sau canapeaua și vei constata că mirosurile grele au dispărut.

Bicarbonatul pe post de balsam

Adaugă două lingurițe de bicarbonat de sodiu în apa în care clătești rufele sau în compartimentul pentru balsam al mașinii de spălat. Bicarbonatul reduce aciditatea detergenților și face rufele mai moi și mai ușor de călcat.

Împrospătează încălțămintea

Presară bicarbonat de sodiu în pantofii sport și în încălțămintea din piele naturală. Bicarbonatul va absorbi grăsimea, transpirația și va neutraliza mirosurile neplăcute. Lasă-l să acționeze câteva ore, apoi curăță interiorul pantofilor sau al cizmelor cu o perie fină de haine.

Înviorează florile

Indiferent de flori ții în vază, adaugă în apă o linguriță de zahăr și un vârf de linguriță de bicarbonat. Este un truc pe care florăresele mai bătrâne îl folosesc să păstreze florile proaspete cât mai mult timp.

Curăță parbrizul și orice obiect din sticlă

Umezește un burete cu apă rece și presară pe el bicarbonat să cureți parbrizul mașinii, farurile și orice alt obiect din sticlă, precum carafele de vin, paharele, farfuriile sau oglinzile din casă. Bicarbonatul curăță foarte bine petele dificile și face suprafețele netede mult mai strălucitoare.

credit foto: 123rf.com