Uscătorul de păr nu lipsește din garderoba niciunei femei, dar cel mai adesea îl folosim doar pentru a ne usca și coafa părul. Există însă multe alte situații în care te poate ajuta acest aparat, mai ales dacă ai un uscător bun, cu mai multe trepte de viteze, care poate face deopotrivă aer fierbinte și aer rece.
La ce te ajută jetul de aer fierbinte
Dacă ți-ai luat o pereche de pantofi noi, dar sunt prea strâmți în primele săptămâni și nu te simți bine în ei, tratează-i cu… aer fierbinte. Setează uscătorul de păr la treapta maximă de temperatură și suflă aerul fierbinte în interiorul pantofilor timp de câteva minute.
Lasă pielea să se încălzească bine, apoi încalță pantofii cu o pereche de șosete mai groase și poartă-i prin casă. Repetă ”tratamentul” de câteva ori și, în câteva zile, pantofii se vor mula pe picioarele tale și îi vei putea purta fără să te mai strângă.
Jetul de aer fierbinte te poate ajuta să cureți și petele de ceară de pe mobilă sau de pe obiectele mai delicate. Când ceara se încălzește este mai ușor de curățat cu un șervet moale de hârtie. Lustruiește apoi mobila cu soluții speciale și nu va rămâne nicio pată.
Uscătorul, setat pe aer cald, te ajută să desprinzi mai ușor orice bandaj sau leucoplast aplicat direct pe piele. Este o soluție bună mai ales pentru copii, care nu suportă să le schimbi bandajul când îi ustură rănile.
Ce lucruri poți curăța cu uscătorul de păr
Setează uscătorul pe aer rece și pe o treaptă inferioară de ventilație și curăță de praf plantele de apartament, în special florile delicate sau frunzele care nu suportă să fie atinse.
Tot uscătorul curăță cel mai bine și praful de pe tablouri, candelabre, ventilatoare sau de pe obiectele decorative din sticlă.
Uscătorul este util și pentru a curăța hainele din blană naturală, căciulile de iarnă sau gulerele din blană de vulpe sau de nurcă. Folosește-l periodic, setat pe temperatură rece, să cureți blănurile de praf și să le păstrezi în bună stare.
La ce mai poți folosi uscătorul
Folosește jetul de aer călduț să usuci mai repede lenjeria de corp din dantelă sau mătase sau vreo bluză delicată, pe care vrei să o îmbraci imediat după ce ai spălat-o.
Usucă râșnița de cafea, după ce ai spălat-o, sau alte recipiente din metal care ar putea rugini, dacă rămâne apă în ele.
Setează uscătorul pe aer cald și pe prima treaptă de ventilație pentru a usca blana animalelor de companie după ce le-ai făcut baie. Tot cu uscătorul vei reuși să dezgheți zăpada înghețată din blana câinelui, după ce vă întoarceți de la plimbare iarna.
Mai poți usca și lacul de unghii în câteva secunde cu uscătorul de păr, iar manichiura ta va fi mai rezistentă.
sursa foto: 123rf.com