Ceara ține praful departe

Spală bine storurile de la geamuri, care se încarcă de praf vara, lasă-le să se usuce și aplică un strat foarte fin de ceară auto pe ambele suprafețe. Bineînțeles, este vorba de storurile din plastic, metal sau bambus. Ceara le dă un pic de luciu, dar cel mai important lucru este că nu se mai adunp praful chiar atât de repede pe ele.

Lustruiește toate oglinzile din casă

După ce le cureți cu soluțiile de spălat geamuri, oglinzile din casă, fie ele din hol, din baie sau din dormitor, pot fi lustruite cu un strat foarte fin de ceară solidă, folosind o lavetă din microfibră. Insistă să întinzi foarte bine ceara pe suprafața oglinzilor, să nu lase urme vizibile. Ceara protejează oglinzile, le dă luciu, acoperă micile zgârieturi și nu se mai aburesc când faci duș în baie.

Lustruiește obiectele cromate cu ceară

Toate obiectele cromate din casă, pornind de la instalațiile sanitare, până la electrocasnicele cromate și lucioase au nevoie de un strat subțire de ceară pentru a se păstra mai mult timp curate. Ceara previne o vreme depunerile de praf și de grăsime, amprentele și acoperă zgârieturile superficiale.

Păstrează aragazul sau plita electrică mai curate

Spală, curăță și îndepărtează orice pată de grăsime de pe plita aragazului sau de pe suprafața plitei electrice. După ce se usucă și le lustruiești cu o lavetă curată, aplică și un strat foarte fin de ceară auto. Poți lustrui cu ceară și butoanele aragazului sau pereții exteriori, pe unde știi că se mai prelinge grăsime sau resturi de mâncare atunci când gătești. Dacă este lustruit cu ceară, vei vedea că grăsimea, sosurile sau arsura se curăță mult mai ușor pentru că nu mai aderă de suprața metalică a plitei.

Cu ceară, poți preveni mucegaiul de la duș

Dacă apare adesea mucegai pe ușa cabinei de duș, curăț-o bine cu substanțe degresante, las-o să se usuce și lustruiește-o apoi cu ceară. Dacă au existat pete de mucegai înainte, acestea nu vor mai apărea, deoarece stratul de ceară împiedică mucegaiul să se mai dezvolte.

Ceara e bună și pentru pantofii de lac

Dacă îți place să porți pantofi, ghete sau poșete din piele lăcuită, lustruiește-le cu un strop de ceară, după ce le cureți bine de praf și mizerie. Vei vedea ce bine arată și cât de bine se mențin apoi în timp.

sursa foto: 123rf.com

 

Citește și Aceasta e cea mai ieftină soluție de curățat telefonul sau tableta