Cactusul butoi

echinocactus grusonii

echinocactus grusonii sau cactusul butoi

Deosebit atât prin forma lui rotundă, dar mai ales prin coroana de flori pe care o etalează vara, cactusul butoi este o mândrie pentru iubitorii acestui gen de plante. În habitatul natural poate atinge un metru înălțime, dar în ghivece își va păstra forma globulară de dimensiuni reduse.

Florile pot avea nuanțe aprinse de roșu și portocaliu și sunt grupate sub formă de coroană la vârful cactusului. Pe măsură ce anii trec, va crește și numărul florilor putând ajunge la 15 sau 20 deodată.

Piatra vie, un soi de cactuși fără spini

lithops cactus

cactusul piatra vie sau lithops

Este unul dintre puținele soiuri de cactuși lipsite de spini, are o culoare gri verzuie cu care se poate camufla ușor printre pietrele deșertului. Este un cactus cu o creștere foarte lentă, dar odată ajuns la maturitate, produce flori roz de o formă și o frumusețe excepționale.

Are nevoie de foarte puțină apă și fertilizatori, în schimb necesită un loc adăpostit și cald, unde poate primi lumină naturală toată ziua. În regiunile sale natale din Mexic este o plantă protejată de lege și foarte îndrăgită de colecționari.

Cactusul anghinare

42557615 - obregonia denegrii cactus

Forma lui rotundă și simetrică, asemenea anghinarei, este deosebit de apreciată de colecționari.

Cactusul, al cărui nume științific este Obregonia, este originar din partea de nord a Mexicului, din regiunile montane și răcoroase, drept pentru care nu suportă prea bine nici căldura, nici soarele direct.

Florile albe, cu petale lungi și delicate și stamine galbene, aduc aminte de narcise și formează un buchețel elegant deasupra trunchiului.

sursa foto: 123rf.com

Citește și: Cactușii care înfloresc cel mai des