Oricât de luuung s-ar uita la tine câinele tău când mănânci înghețată, nu este indicat să o împarți cu el. Are prea mult zahăr și coloranți care îi pot face rău. La piscină, în parc, la grătar… este imposibil să nu te servești cu ceva bun, dar animalele tale nu trebuie să mănânce același lucru ca tine.  

Înghețata, periculoasă pentru micile patrupede

Oricât de rugător s-ar uita animalele tale la tine când mănânci înghețată, nu trebuie să le oferi și lor. Este plină de zahăr, este plină de grăsimi care nu se digeră ușor, are tot felul de coloranți și conservanți care ar putea fi dăunătoare micuților patrupezi. Dacă mai conține și lapte, adu-ți aminte că mulți câini și pisici au probleme să digere laptele sau smântâna.

Delicii de vară înghețate, recomandate pentru animalele de companie

Dacă vrei să le oferi câinilor și pisicilor ceva rece și răcoritor, pune la congelator în cubulețe o combinație de suc de morcovi și câteva fructe pe care animalele le tolerează (coacăze, căpșune, banane, pere). Oferă-le apoi aceste cubulețele înghețate pe post de înghețată. Dar mica tratație este recomandată animalelor perfect sănătoase, care nu au probleme cu stomacul sau cu infecțiile.

Sucurile și laptele rece, de evitat

Pentru animalele de companie, alimentele reci, abia scoase din frigider, nu sunt deloc indicate. Cu atât mai puțin sucurile sau laptele din comerț, care au zahăr și aditivi, diverse arome artificiale și conservanți. Nu le este deloc ușor să le digere, chiar dacă pare să le placă. Există riscul să le provoace indigestie și diaree.  

Atenție la sâmburii din piersici și caise

Caisele se numără printre cele mai gustoase și iubite fructe de vară. Unii câini le adoră și le poți da o bucățică de fruct, bine spălată.

Dar ai grijă să nu le dai fructul întreg, pentru că se pot îneca din cauza sâmburelui. Pe de altă parte, cum sâmburele este lemnos și dur, face ravagii pe unde trece și se poate ajunge la leziuni interne, sângerări masive și intervenții chirurgicale.

Friptura la grătar, și da, și nu!

sfaturi pentru o friptură la grătar reușită

Vara, carnea, micii sau șunca la grătar se numără printre alimentele noastre preferate, dar sunt prea grase și condimentate pentru a ajunge în farfuria animelor de companie. Bucățile cu oase mici sunt cu atât mai periculoase, cu cât oasele se pot sparge și pot perfora stomacul. I

ar arsura de pe carne conține toxine despre care, în ultima vreme, tot mai mulți medici susțin că sunt cancerigene și trebuie îndepărtată înainte de consum. Doar carnea la grătar fără condimente este indicată pentru animale în porții rezonabile.

Cafea sau frappe, mai bine nu!

Animalele tale te pot privi lung când te delectezi cu un frappe dulce și răcoritor. Oricât ar fi de curioase, nu trebuie să le dai cafea sub nicio formă.

Cofeina și alte substanțe cu rol stimulator pe care noi le tolerăm pot fi un adevărat pericol pentru câini și pisici. Le afectează sistemul nervos și inima, le dau palpitații și o stare de nervozitate greu de stăpânit.

Salatele de legume și verdețuri

Puțin probabil ca animalele tale să fie atrase de salata cu roșii, castraveți și pătrunjel. Dar unele sunt curioase și ar încerca, însă nu este deloc o idee bună să le dai salată. Cu atât mai mult dacă are sare și piper. Legumele crude sunt greu de digerat pentru animale și le provoacă dureri sau stări de vomă.