Unii stăpâni sunt tentați să lase pisicile să guste din ciocolată, din cafeaua cu frișcă sau din alunele prăjite cu sare. Dar medicii veterinari spun că multe dintre gustările noastre preferate sunt delicatese interzise pisicilor, chiar dacă ele ar fi tentate să le mănânce.

Orice produs cu alcool, complet interzis

Ori de câte ori te așezi comod la masă sau pe fotoliu să iei o gustare, pisica este prezentă lângă tine, curioasă ce mănânci. Sigur că este tentată să guste, mai ales dacă simte un miros apetisant.

Spre exemplu, unele pisici sunt atrase de bere, dar în niciun caz nu este recomandat să oferi alcool vreunui animal. Oricât de mic ar fi procentul de alcool, pentru animale reprezintă un pericol, mai ales dacă sunt lăsate să bea prea mult.

Conform studiilor recente, pisicile nu tolerează deloc alcoolul. O linguriță de bere poate echivala cu 12 pahare de bere la om în ceea ce privește efectul concentrației de alcool. Așa că un strop de bere s-ar putea să declanșeze reacții dure, inclusiv comă.

Nici berea fără alcool nu este indicată, pentru că oricum conține tot felul de ingrediente care le afectează ficatul și rinichii: zahăr, drojdie, sare, coloranți și arome artificiale.

Cafeaua, delicatesă pentru tine, pericol pentru pisică

Cana ta plină cu cafea cu lapte poate fi atractivă pentru pisică, așa cum ar putea fi foarte apetisantă frișca de la un frappe sau de la un cappuccino. Mulți stăpâni sunt tentați să lase micile feline să guste puțin și le pun cafea în castronașul lor. Dar nu este deloc o idee bună! Sunt delicatese interzise.

Cafeaua conține cafeina care accelerează pulsul și circulația sanguină. Dacă noi, oamenii, avem nevoie de un impuls dimineața, pentru micile feline cafeina poate avea urmări neplăcute și dureroase. Nu învăța pisica să guste din cafea, nici măcar un strop!

Ciocolata, plăcere pentru tine, durere pentru mica felină

Pisicile nu sunt mari amatoare de ciocolată, dar, dacă totuși pisica ta este tentată, nu o lăsa să guste din niciun produs care conține ciocolată și cacao. Zahărul și alcaloizii din ciocolată pot provoca dureri abdominale micilor feline, dacă încearcă să mănânce o cantitate mai mare decât o nucă.  

Delicatese interzise: struguri și stafide, letale pentru pisici

Dacă pentru noi, strugurii și stafidele sunt adevărate delicatese, pentru pisici sunt periculoase. Ele conțin anumite toxine care le atacă ficatul și în câteva zile pisica ta se va simți tot mai rău, fără să știi de la ce.

Ai grijă să nu fie tentată să guste din strugurii de pe masă și nici din migdale sau din nuci și alune prăjite!