CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Folosește vopsea în culori închise să decorezi ouăle vopsite de Paște. Și nu uita de periuța de dinți cu care poți face ușor stropi pe coaja ouălor.

Eu am ales vopsea albastră și verde, cu care poți vopsi și ouă albe și ouă cu coaja brună. Ambele variante vor ieși la fel de frumoase după ce le aplici stropi de vopsea albă.

Pentru stropii de vopsea trebuie să folosești acuarele inofensive din trusa copiilor, care se spală cu apă și care nu sunt toxice. Poți folosi vopsea albă, dar și galbenă sau vopsea argintie sau aurie, dacă îți place mai mult.

Cum decorezi simplu ouăle vopsite de Paște

Fierbe ouăle tari și vopsește-le în culorile dorite, dar de preferat în culori închise astfel încât stropii de vopsea albă sau galbenă să iasă în evidență pe coaja ouălor.

Poți vopsi ouăle cu un roșu brun, cu verde, cu albastru, cu mov. Sau le poți vopsi natural folosind coaja de ceapă, din care vei obține o culoare roșcată deosebită.

Așteaptă ca ouăle să se răcească și să se usuce bine înainte să le decorezi.

Apoi pune câte un strop de vopsea albă pe vârful periuței de dinți și aplică stropi mai mari, mai mici, mai rari sau mai deși… după preferință. Oricum ar fi, ouăle pestrițe vor fi un decor frumos pe masa de Paște.

Află când sunt Rusaliile 2021 și ce tradiții se respectă în această zi. 

imagine: Libertatea pentru femei/ Adina Stănilă