Dormitorul, camera în care te odihnești în cea mai mare parte a timpului, trebuie să te îmbie la relaxare. Culorile, lumina, obiectele decorative, lenjeria sau perdelele trebuie alese în așa fel încât să te simți cât mai confortabil.

Culorile, importante pentru odihnă

Alege nuanțe calde și plăcute și folosește culorile tale preferate pentru orice obiect cu care decorezi dormitorul. Fii atentă, însă, la modul în care se îmbină, deoarece culorile își pun amprenta asupra stării tale de spirit și te vor ajuta să te relaxezi. Tonurile calde sunt mult mai potrivite, decât culorile reci. Verdele este odihnitor, portocaliul conferă camerei mai multă căldură, galbenul este sinonim cu bucuria, iar nuanțele de roșu stimulează pasiunea. Dormitoarele amenajat în culori închise precum wenge, maron sau gri predispun la singurătate și tristețe ne avertizează specialiștii în decoruri interioare.

Optează pentru veioze

În dormitor, sunt mult mai potrivite veiozele cu lumină discretă, decât neoanele puternice sau lustrele clasice. Alege o veioză cu lumină variabilă, în cazul în care ai nevoie de o intensitate mai mare pentru citit. Culoarea și modelul veiozelor trebuie să fie în armonie cu restul pieselor de mobilier și cu lenjeria care acoperă patul.

Cuvertura și covorul, în simbioză

Dacă ai lenjeria de pat și cuvertura cu model floral sau geometric încărcat, este bine să alegi un covor simplu, uni, cu foarte puține elemente decorative. În cazul în care îți plac covoarele clasice, cu modele bogate din flori sau cu modele orientale, cumpără o cuvertură într-o singură culoare, care să se răgăsească în modelul covorului. În general, desenele cât mai simple și fluide sunt de preferat pentru dormitoare.

8427586535_5b5f7fc605_c

Pernele decorative

Îți dau impresia de confort, sunt utile când te odihnești și conferă dormitorului o pată de culoare inedită. Dacă ai o cuvertură uni, poți alege pernuțe cât mai variate și cât mai colorate, dar în armonie cu întreaga camera.

Tapetul, pe un singur perete

Ultimele tendințe au introdus tapetul cu motive florale de mari dimensiuni, pe un singur perete. De obicei, tapetul se montează pe peretele pe care se află patul, iar dacă modelul lui iese în evidență trebuie să îl asortezi cu un covor și cu o cuvertură neutre.

3077294606_3acb95f772_o

Fii creativă!

Dormitorul este spațiul tău intim și îl poți decora în voie cu fotografii de familie sau cu postere moderne, cu lumânări și cu flori, cu dulăpioare stilizate de mici dimensiuni în care poți păstra cosmeticele, bijuteriile sau amintirile din călătorii.

Oglinzile, amplasate discret

Oglinda este necesară în dormitor, dar nu mai este recomandată amplasarea ei la vedere. Suprafața ei lucioasă și stridentă vine în contradicție cu nevoia de intimitate. Se recomandă montarea oglinzilor pe interiorul ușilor garderobei sau amplasarea ei într-un spațiu discret.