Ai nevoie de:

  • Hârtie de cadouri imprimată cu flori
  • Vopsea verde, roz, roşie, mov şi galbenă
  • Lipici, foarfecă, creion

Pasul 1

Taie „ghivece” din hârtie

25082

Foloseşte hârtie de cadouri, imprimată cu motive florale pentru a realiza „ghivecele” pe care le lipeşti pe perete. Alege coli de hârtie cu modele cât mai variate. Desenează pe un carton gros forma unui ghiveci şi decupează după ea mai multe „ghivece” pentru perete. Decupează, pentru fiecare din ele, şi câte o margine dantelată, ca în imaginea de mai sus.

Pasul 2

Decorează pereţii

25083

Lipeşte marginea dantelată la fiecare ghiveci, combinând fâşiile de hârtie cu modele diferite. Este important ca ghivecele să aibă aceleaşi dimensiuni. Trasează pe perete o linie dreaptă cu un creion subţire, ca să poţi lipi ghivecele la aceeaşi înălţime. Decorează peretele lipind hârtia cu ajutorul unei substanţe care aderă la zugrăveală.

Pasul 3

Pictează flori după imaginație

25085

Desenează cu vopsea verde codiţe subţiri de flori pornind de la marginea fiecărui ghiveci. Poţi folosi acuarelele copiilor sau tuburi de vopsea specială pentru pereţi. Desenează petalele florilor cu pensule subţiri sau foloseşte câte o ştampilă pe care ţi-o poţi face dintr-o rozetă din lemn sau din carton foarte gros, ca în imaginea de mai sus.

sursa foto: Florapress.de