Sărbătorile Pascale sunt cea mai bună ocazie să îți inviți rudele și prietenii la masă, să petreci clipe minunate alături de cei dragi. Gândește-te cum poți aranja locurile la masă ca fiecare invitat să se simtă confortabil și așază-i în funcție de preferințe. Alege o față de masă imaculată să pună în evidență aranjamentele florale și vesela deosebită pe care o folosești. Culoarea farfuriilor și a celorlalte vase trebuie să fie în ton cu florile, cu șervețelele precum și cu celelalte obiecte decorative pe care le-ai ales în ton cu sărbătoarea. Tacâmurile se așază din exterior spre interior, în ordinea felurilor de mâncare pe care le servești, lingura și cuțitul punându-se în dreapta farfuriilor.

Ouăle de Paște, în centrul atenției

masa paste 2

sursa foto: foter.com

 

Pune cele mai frumoase ouă vopsite într-un coșuleț decorat cu flori sau într-un vas cu picior înalt, în centrul mesei. Ouăle încondeiate sau decorate de tine însăți trebuie să fie în centrul atenției și să atragă felicitările musafirilor. Din mulțimea de flori de primăvară, atât de viu colorate și delicate, alege-le pe cele care au un parfum discret. Zambilele puternic parfumate nu se combină prea bine cu mirosurile preparatelor din miel. În schimb, poți decora camera cu lalele și panseluțe, cu spectaculoasele flori de ranunculus, asemeni unor trandafiri, și cu ramuri de salcie înfrunzite. Nu uita de lumânări, pentru că Paștele este sărbătoarea Învierii Domnului, a luminii și a bucuriei. Folosește lumânări în culori pastelate și diafane, să se îmbine armonios cu nuanțele florilor și a celorlalte obiecte decorative.

Photo credit: ProFlowers.com / Foter / CC BY