I se spune sarea amară, dar nu este de fapt o sare, ci un compus mineral din magneziu și sulf. Numele de Epsom l-a primit după un izvor salin din localitatea engleză cu același nume, unde turiștii veneau să se trateze cu apele sărate de o mulțime de afecțiuni. Se știe că băile cu sare amară calmează durerile musculare, reduc inflamațiile, exfoliază pielea, combat ciupercile unghiilor și mirosul neplăcut de picioare.

Pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate, sarea amară este recomandată și pentru plantele din ghivece sau din grădină. Iată cum trebuie să o folosești pentru florile și legumele tale.

Sarea amară ține departe melcii și gândacii

Presară un strat uniform de sare Epsom printre florile din grădină care sunt atacate de insecte sau de melci. Micile târâtoare nu suportă mirosul și gustul acestui compus mineral și vor renunța să îți mai viziteze grădina.

Un gazon mai verde

Iarba din curte va fi mai frumoasă, mai deasă și de un verde mai strălucitor dacă presari sarea amară direct pe pământ și apoi uzi din abundență. Repetă acest lucru de 2 sau 3 ori pe lună și vei avea un gazon de invidiat.

Elimină ierburile nedorite din curte

Amestecă 300ml de oțet, 2 ceșcuțe de sare Epsom și o jumătate de ceșcuță de săpun lichid pentru vase. Folosește această soluție să pulverizezi buruienile care au crescut prin pavaj sau pe lângă baza casei.

Roșii și ardei mai grași și mai gustoși

Dacă ai legume în curte sau în solar, presară sarea amară la baza roșiilor și a ardeilor și apoi udă din abundență, să se dizolve bine și să intre la rădăcini. Repetă acest lucru de două ori pe lună și vei avea legume mai gustoase și mai mari, mai cărnoase.

Fructe mai dulci

Sarea amară ajută căpșunele, pepenii și piersicile să crească mai mari și mai dulci. Cele două minerale din componența ei sunt foarte importante pentru creșterea și coacerea acestor fructe. Presară puțină sare Epsom la baza plantelor și udă bine. Când se vor coace fructele, vei constata că au un gust mai bun.

Revitalizează plantele îngălbenite

Dacă florile tale din curte sau din ghivece încep să se îngălbenească, deși primesc suficientă apă, înseamnă că nu au suficient magneziu în sol. Tratează-le cu puțină sare Epsom și în 2 – 3 săptămâni vor avea frunze noi, verzi și sănătoase.

Trandafiri mai viu colorați

Magneziul din sarea amară este un adevărat balsam pentru trandafiri. Folosește această soluție să uzi trandafirii și vor avea flori mai mari și mai viu colorate.

Îngrașă solul

Ori de câte ori sapi un petec de grădină să plantezi flori sau legume, adaugă și câteva căni de sare amară. De asemenea, poți presăra puțină sare Epsom și în pământul din ghivece. Mineralele din această sare îngrașă pământul și sunt benefice pentru plante. Iar, dacă pui semințe să încolțească în pământul în care ai adăugat sarea amară, vei vedea că vor germina mai repede, iar micile plante vor fi mai viguroase.

sursa foto: 123rf.com