Oricât de dulci și impresionante ar fi cadourile de Ziua Îndrăgostiților sau de 8 martie, buchetele de flori nu trebuie să lipsească. Ele dau o notă elegantă și plină de afecțiune, de respect și admirație oricărui cadou.

De ce se oferă un număr impar de flori

Știm deja cu toții că, la români, se oferă o floare sau un număr impar de flori doamnelor și domnișoarelor. Un număr par de flori, de obicei 2 sau 4 se duc doar la cimitir. Bărbaților li se oferă flori doar dacă sunt bolnavi sau dacă au primit o distincție, un premiu sau o medalie de merit.

Conform uzanțelor, se spune că oricine pe lumea asta are o pereche. Iar bărbatul trebuie să ia un număr impar de flori pentru femeia pe care o îndrăgește, deoarece ultima floare este perechea sufletului lui.

Cum se oferă buchetele de flori în mod elegant

Evită ambalajele din hârtie și din plastic! Un buchet de flori elegant trebuie legat cu o fundă și decorat cu frunze și crenguțe mai deosebite.

Evită florile prea parfumate precum crinii sau florile de mari dimensiuni și greu de îngrijit precum nuferii, crinii imperiali sau calele. Unei femei trebuie să îi oferi flori delicate, în special trandafiri, gerbera, iriși, crizanteme, margarete, inclusiv lăcrămioare sau panseluțe, aranjate în buchete cu frunze decorative.

Florile se oferă întotdeauna ținând codițele în jos, iar cea care le primește trebuie să mulțumească cu un zâmbet sincer și să le pună imediat în apă. În niciun caz nu se folosesc formule de genul: ”Vai, dar sunt așa de scumpe, nu trebuia să vă deranjați!” Florile se acceptă în orice împrejurare cu un gest recunoscător.

Nu se oferă niciodată flori artificiale. Cui îi plac, și le cumpără singur. Florile trebuie să fie vii, să exprime sentimentele celui care le dăruiește. Florile din plastic, oricât de reușite ar fi, nu exprimă nicio emoție.

Orice cadou trebuie însoțit de o floare sau de un buchet, oricât de modest. Până și cadourile de Crăciun sunt mai frumoase cu o creangă de brad.

Cum se oferă florile la ghiveci

Plantele decorative și florile la ghiveci se oferă doar persoanelor pasionate de grădinărit și de cultivarea florilor. Nu se oferă plante la ghiveci unei femei care nu are timp de ele sau căreia nu îi plac.

Ghiveciul se îmbracă într-un ambalaj elegant sau se decorează cu o simplă fundă.

Se alege o plantă pe care gazda nu o are în colecția ei sau o plantă care este preferata ei.

Aceasta se oferă cu un card pe care se poate scrie un mesaj scurt, în funcție de eveniment, fie ”La mulți ani!”, fie un mesaj frumos de dragoste sau de felicitare.

Citește și ce semnifică numărul de flori dintr-un buchet.

  • Cei care sunt pasionați de flori pot vedea cum se cultivă macii și cum trebuie să ai grijă de gladiole.

foto: 123rf.com