Învață să gătești o supă deosebit de gustoasă pentru care se fierbe ceapa în lapte. Nu este deloc complicat și nici nu trebuie să folosești ingrediente scumpe. Dar vei obține o supă delicioasă, cu numeroase beneficii pentru sănătate.
Cum se face supa cu ceapa în lapte
Folosește ingrediente obișnuite pentru supa de legume și cumpără 1/2 litru de lapte. Vei vedea că, dacă fierbi ceapa în lapte, supa ta va căpăta un gust deosebit.
Ingredientele necesare:
- 3 cepe aurii
- 2 morcovi
- 2 cartofi albi mici
- ½ țelină
- 2 legături de pătrunjel
- 3 căței de usturoi
- Câteva boabe de piper
- 2 litri de supă de pui/legume (concentrat de legume)
- 1/2 litru de lapte
Mod de preparare
Se curăță bine ceapa, se taie rondele subțiri și se fierbe ceapa în lapte separat, într-o crăticioară. Se amestecă ușor pentru că laptele va face spumă. Când ceapa este bine fiartă se oprește focul, se adaugă câteva boabe de piper și se pune un capac.
În altă oală, se pune supa de pui, se adaugă morcovii tăiați rondele, cartofii și țelina tăiată cubulețe. Se fierb bine legumele, apoi se adaugă laptele cu ceapa bine fiartă și câțiva căței de usturoi întregi sau zdrobiți, după preferință.
Se mai fierbe supa în câteva clocote, să capete aromă de usturoi, se stinge focul, se adaugă pătrunjelul tocat și se pune capacul. Se lasă să se pătrundă aromele 30 de minute și se servește fierbinte.
Se mai poate adăuga smântână și se poate consuma cu pâine prăjită sau crutoane.
Cum te ajută supa cu ceapă și lapte
Este una dintre cele mai delicioase supe pentru sezonul rece recomandată mai ales dacă ești răcită, dacă ai gripă, sinuzită și inflamații ale căilor respiratorii.
Pregătește această supă în perioada de convalescență și te vei vindeca mai repede, mai ales dacă adaugi supă de pui atunci când o gătești.
Ceapa și usturoiul tratează inflamațiile căilor respiratorii, ajută la decongestionarea sinusurilor și a plămânilor.
Pătrunjelul este bogat în vitamina C și te ajută în perioada de convalescență după gripă sau viroze. El nu trebuie fiert în supă, ci adăugat la final, după ce stingi focul. Ține cont de faptul că vitamina C se distruge prin fierbere.
Ceapa capătă un gust delicios când este fiartă în lapte, va fi mai dulce și mai aromată. Ea are proprietăți antivirale și antibacteriene, iar împreună cu morcovii și usturoiul constituie alimente hrănitoare, care te ajută să îți recapeți energia după boală.
De asemenea, supa cu lapte și ceapă bine fiartă calmează tusea și te ajută să expectorezi mucusul iritant care întreține accesele de tuse puternică după gripă.
Consumată seara, această supă te ajută să te relaxezi, diminuează frisoanele și asigură un somn mai liniștit.
foto: Shutterstock